Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A csehek legyőzésével középdöntős a magyar válogatott

2021. december 4. 22:07 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott középdöntőbe jutott a spanyolországi világbajnokságon, mivel 32-29-re legyőzte Csehországot a csoportkör második fordulójában, szombaton Llíriában.

A mezőny legeredményesebb játékosa 13 lövésből 11 góllal Klujber Katrin volt, akit a meccs legjobbjának is megválasztottak.    

A magyarok csütörtökön 35-29-re legyőzték Szlovákiát, hétfőn 20.30-tól pedig Németország ellen zárják a csoportkört.    

A jövő szerdán kezdődő középdöntőbe az első három helyezett jut tovább, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A magyar együttes a középdöntőben a Koreai Köztársasággal és Dániával, illetve a Kongói DK-val vagy Tunéziával találkozik Granollersben, ahova két pontot már biztosan visz.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, E csoport:
Magyarország-Csehország 32-29 (17-15)
Llíria, v.: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)
Magyarország: Szikora - Márton 3, Vámos 3, Bordás 3, Planéta, Háfra 3, Lukács 2, cserék: Klujber 11, Kácsor 4, Szabó L., Tóth E. 2, Kovács A., Fodor, Albek 1, Bíró, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
lövések/gólok: 49/32, illetve 45/29
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3
kiállítások: 14, illetve 4 perc

Klujber Katrin, a magyar (b) és Veronika Mala, a cseh válogatott játékosa a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én. MTI/Illyés TiborKlujber Katrin, a magyar (b) és Veronika Mala, a cseh válogatott játékosa a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én. MTI/Illyés Tibor

A 18 fős magyar keretből ezúttal Szöllősi-Zácsik Szandra és Szemerey Zsófia maradt ki. A csapat annak tudatában kezdte a meccset, hogy amennyiben nem kap ki, biztosítja továbbjutását.

A két nappal korábbinál valamivel jobban működött a védekezés, ezért a 12. percben már négy gól volt a magyar előny. A csehek rendre ejtéssel próbálkoztak, eleinte sikerrel jártak, később azonban pontatlanná váltak. Az időkérésük után lövésekre váltottak, ezekkel csökkentették a különbséget, miközben a magyarok játéka támadásban némileg megakadt.    

A cseh válogatott emberelőnyben egyenlített, közben Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért, de amit eltervezett, nem bizonyult megvalósíthatónak, mert az első félidő hajrájában 1:45 percet kettős emberhátrányban töltött csapata. Két gólt így is sikerült dobni Vámos Petrának, majd egyet létszámegyenlőségnél is, ennek is köszönhetően a szünetben 17-15-re vezettek a magyarok.    

Remek védekezéssel kezdték a második felvonást a csehek, de egyenlíteni nem tudtak, sőt a 39. percben ismét négygólos hátránynál kellett időt kérniük. A találkozó kétharmadánál Klujber Katrin már a kilencedik gólját lőtte, emellett hasznosan védekezett, többször is labdát szerzett. Egy 6-1-es sorozat végén 24-18 volt az állás, ebben az időszakban a magyarok védekezése nagyszerűen működött, Szikora Melinda pedig védésekkel segített. Golovin a végén már a cserejátékosoknak is lehetőséget adott, és bár az utolsó három gólt az ellenfél dobta, de a magyar siker nem forgott veszélyben.    

A csehek legeredményesebb játékosa az Érd korábbi balszélsője, Marketa Jerábková lett 15 lövésből tíz góllal. Szikora Melinda kilenc védéssel zárt.    

A két csapat 17. egymás elleni mérkőzésén egy cseh siker mellett a 16. magyar győzelem született.

Nagyon nehéz hatvan perc volt, nagyon komoly tempóval. Mindkét csapat szinte megállás nélkül vezette a támadásait. A végjátékban kevesebbet hibáztunk, az ellenfelünk hibáit viszont sikerült kihasználni, ennek köszönhetjük a győzelmet 

- értékelt Golovin Vlagyimir.  A szövetségi kapitány hangsúlyozta, csapata védekezése javult a szlovákok elleni meccs óta, bár a visszarendeződéssel még mindig vannak gondok. Hozzáfűzte, azt gondolta, 29 kapott góllal nem lehet még egyszer nyerni, mégis sikerült.

A középdöntőben a küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül majd a negyeddöntőbe. A csoportkörben a négyesek utolsó helyezettjei az Elnök Kupáért kiírt alsóházi rájátszásban folytatják szereplésüket.    

Korábban:
Németország-Szlovákia 36-22 (17-12)    

csütörtökön játszották:
Magyarország-Szlovákia 35-29 (16-16)
Németország-Csehország 31-21 (17-10)

Az állás: 1. Németország 4 pont (67-43), 2. Magyarország 4 (67-58), 3. Csehország 0 (50-63), 4. Szlovákia 0 (51-71)

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Kihirdette az április 11. és 14. közötti, debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőn, valamint a Norvégia és Ausztria elleni Eurokupa-mérkőzéseken szereplő 18 fős keretét Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 2024. március 22. 13:30 Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés az április 11. és 14. között Debrecenben sorra kerülő női kézilabda olimpiai selejtezőtornára. 2024. március 6. 15:52 Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott 35-27-re nyert Svájc ellen Gümligenben az Eurokupa szombati játéknapján. 2024. március 2. 19:05 Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen A magyar női kézilabda-válogatott - második félidei jó teljesítményével magabiztos sikert aratva - 38-26-ra legyőzte Svájc együttesét az Eurokupában szerdán, Tatabányán. 2024. február 28. 19:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.