2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Közösen karácsonyoztak a mérnökök

A Pannon Egyetem látta vendégül a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara karácsonyi rendezvényét hétfőn.

A rendezvényen Brányi Mária alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Rámutatott: a veszprémi mérnökök jelen vannak az életünkben, bárhová nézünk, olyan mérnöki teljesítményekkel találkozhatunk, amikre büszkék lehetünk. Nincs olyan területe az életnek, ahol ne lenne hasznosak a mérnöki ismeretek. Az alpolgármester azt kívánta a mérnököknek, hogy a járvány ellenére megmaradjon az alkotókedvük és szép, tartalmas jövőt tudjanak építeni. 

Brányi MáriaBrányi Mária

Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke a kamara életében történt változásokról számolt be: nagy többséggel új alapszabályt fogadtak el, ami demokratikusabb a korábbinál. Arra kérte a megjelenteket, hogy az ezzel kapcsolatos viták a demokrácia elemeként tekintsenek. 

Zalavári IstvánZalavári István

Zalavári István, a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara elnöke felelevenítette, hogy a megyei kamara idén 25 éves megyei kamara. 1996-ban született meg a törvény, ami a köztestületek közé sorolta a kamarát, melynek tagsága nagyját az akkori 35-50 korosztály alkotta, akik azóta nyugdíjas korúvá váltak, eljött a generációváltás ideje. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy meg kell újítani a szervezetet és működést. Mint mondta, három célt tűztek ki maguk elé: a szolgáltató jellegű működés fejlesztését, a mérnökök társadalmi elismertségének növelését és a fiatalok bevonását. 

A találkozón díjakat is átadtak. Az év mérnökének dr. Kárpáti Árpádot, a Pannon Egyetem környezetmérnöki intézetének oktatóját választották. A Csomay Kálmán Építőipari Nívódíjat a devecseri Makovecz Imre lakóparknak és a vörösberényi Magtárnak ítélték oda.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Kormánybiztossá nevezték ki Ovádi Pétert, aki korábbi miniszteri biztosi feladatai után még magasabb szinten képviselheti a jövőben is az állatvédelmet.
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet következményeinek csökkentéséért több intézkedésről is döntött a kormány.
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".