Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Visszatér Veszprémbe A dzsungel könyve

2022. január 10. 4:00 // Forrás: pannonvarszinhaz.hu
Régi klasszikust varázsol a Hangvilla színpadára a Pannon Várszínház.

Úgy fest, egyelőre csak egyetlen alkalom erejéig, de január 29-én biztosan visszatér Veszprémbe az örök klasszikus musical, A dzsungel könyve. Az említett darabot a Pannon Várszínház fogja a Hangvilla színpadára varázsolni. A Dés László, Geszti Péter, Békés Pál és Rudyard Kipling által írt művet az igazgató Vándorfi László rendezte.

A dzsungel könyvének veszprémi bemutatója immár több mint tizenöt évre nyúlik vissza: 2006 nyarán még a Közgazdasági Szakközépiskola udvara biztosított otthont a zenés színdarabnak. A Pannon Várszínház jelenlegi évadában egyébként nem is a szerepel a mű, de mivel sokak szívének máig kedves maradt, ismét látható lesz.

Archív fénykép forrása: pannonvarszinhaz.huArchív fénykép forrása: pannonvarszinhaz.hu

Az eredeti színpadi változat kialakításában közreműködött Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa is. A Kipling-regény alapján készült musical a dzsungelt, mint emberi társadalmunk tükörképét értelmezi. Ebben a valóságban az emberi tulajdonságokkal felruházott vadak létünk jobbik felét képviselik: kemények, de őszinték.

Maugli megvívja nagy küzdelmeit, de az emberi társadalom álnok, sokszor aljas erőivel szemben csaknem alulmarad. Ám egy, csak a homo sapiensre jellemző erő mégis visszahívja az emberek közösségébe: a szerelem. A darab megrázó fináléjában egy új emberpár, korunk Ádámja és Évája áll szemben a megváltásra váró világgal.

Az izgalmas és szép jelenetek zenei világa megrázó, felemelő és sokszor humorral teli. A dzsungel könyve azon ritka produkciók egyike, mely mindenekelőtt az ifjúságnak szól, ám életmodell-jellege minden korosztály számára alapvető felismeréseket, élményeket és katarzist nyújt. Már csak néhány jegy kapható az előadásra.

Szereposztás

  • Maugli: Németh Ádám 
  • Gyermek Maugli: Kiss Ábel
  • Akela: Keresztesi László
  • Bagira: Pap Lívia
  • Balú: Kiss T. István
  • Ká: Kovács Ágnes Magdolna
  • Sir Kán: Zayzon Csaba
  • Csil: Molnár Ervin
  • Túna: Kátai Kamilla
  • Buldeo: Kiss Dávid

Közreműködnek

  • Rendező: Vándorfi László
  • Koreográfus: Bóbis László
  • Zenei vezető: Regovics Zsuzsa
  • Díszlet-jelmeztervező: Kovács Yvette Alida

 

Simon Dani
további cikkek
A veszprémi székhelyű Pannon Várszínház képzőművészeti pályázatot hirdet „Formákban a világ” címmel A veszprémi székhelyű Pannon Várszínház képzőművészeti pályázatot hirdet „Formákban a világ” címmel 2024. április 9. 9:10 Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Március 23-án mutatja be a Pannon Várszínház Peter Quilter komédiáját, a Bestsellert. Az előadás rendezője – és egyik játszója – Szelle Dávid, aki maga talált rá a kétféle változatban is létező darabra, hiszen van egy háromszereplős, illetve egy hatszereplős verziója. Előbbit még soha nem játszotta egy színház sem, így a Pannon Várszínház világpremierre készül. A szereplőket kérdeztük a közelgő bemutatóról: Szelle Dávidot, Kárpáti Barbarát és Oravecz Editet. 2024. március 19. 15:47 Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23. 2024. március 16. 21:20 Ősbemutatók és világpremier a Pannon Várszínházban Ősbemutatók és világpremier a Pannon Várszínházban Még épp hogy csak elkezdődött a 2023/24-es évad második fele a Pannon Várszínházban, a teátrum azonban félig már a jövőre koncentrál: elkészült a 2024/25-ös évad terve, amelynek egyes darabjait még ebben a félévben láthatjuk. 2024. február 10. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.