Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A veszprémi Plazma Center 2022-ben is várja a plazmaadókat

2022. január 13. 13:43
Eseménydús évet zárhat maga mögött a veszprémi Plazma Center, 2021-ben számos új jelentkezővel bővült a plazmaadók köre. A hemofília kezelésére, illetve égési sérülés vagy szervátültetés utáni állapotok kezelésére a vérplazmakészítmények létfontosságúak. A Centerben továbbra is szeretettel várnak minden jelentkezőt, akik a plazmaadással segítene másokon.

Minden alkalommal finomságokkal, készpénzes költségtérítéssel, jobbnál jobb nyerményjátékokkal várják a plazmaadókat, nem utolsó sorban pedig adományok átadásával is igyekeznek meghálálni a veszprémi és Veszprém környéki embereknek a segítséget.

December végén a Plazma Center a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza lakóinkak kedveskedett egy finom ebéddel. Hónapról hónapra fontos cél, hogy veszprémi és környékbeli szervezetek munkáját adományokkal segítsék.December végén a Plazma Center a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza lakóinkak kedveskedett egy finom ebéddel. Hónapról hónapra fontos cél, hogy veszprémi és környékbeli szervezetek munkáját adományokkal segítsék.

Hogyan legyek én is plazmaadó?

Roppant egyszerű folyamat, hogy valaki alkalmasításon essen át és plazmát adhasson. A dolgunk csak annyi, hogy telefonon vagy interneten (elérhetőségek a cikk végén) időpontot foglalunk. Hétfőtől szombatig bárki megtalálhatja a megfelelő időpontot a nagyjából 30 perces vizsgálatra. Fontos, hogy vigyük magunkkal személyi igazolványunkat, lakcím kártyánkat és TAJ kártyánkat.

A Plazma Centerbe lépve rögtön a recepción találjuk magunkat, ahol az asszisztensek minden szükséges információt átadnak, vérnyomást, testhőt és hemoglobin szintet mérnek. Ezt követően a donorterem munkatársai veszik szemügyre könyökhajlati vénáinkat, hogy alkalmasak-e a ferezisre. Amennyiben igen, egy orvosi vizsgálat, végül egy egyszerű vérvétel következik.

A vérvétel az alkalmasítási folyamat utolsó lépése, miután a kifizető pulthoz lépve csoki, fehérje szelet, változatos finomságok és természetesen készpénzes költségtérítés jár.

Ezután tényleg nincs más hátra, mint az egy hetes időszakot kivárni – ennyi időbe telik ugyanis a vérminta elemzése. Ha ez elkészült, a megadott telefonszámunkra SMS értesítést küldenek, és alkalmasság esetén már foglalhatjuk is első ferezis – vagyis plazmaadás időpontunkat.

Az alkalmassági vizsgálat egyik momentuma, a hemoglobinmérésAz alkalmassági vizsgálat egyik momentuma, a hemoglobinmérés

Egyéb előnyökhöz is jutnak a plazmaadók

Plazmaadással nem kizárólag a rendszeres jövedelemkiegészítés és a másokon valós segítség büszkesége jár együtt. Sajnos hajlamosak vagyunk a mindennapok során elfeledkezni egészségünkről, a rendszeres orvosi ellenőrzésekről, megfelelő táplálkozásról.

A Plazma Center segítséget nyújt mindehhez, hiszen a jó minőségű plazma feltétele az egészséges plazmaadó. Sovány fehérjék, zöldségek fogyasztását javasolják, illetve megfelelő vízfogyasztást, ezekről bővebb tájékoztatást kap a jelentkező az alkalmassági vizsgálaton, kérdés esetén pedig bármikor fordulhat a dolgozók felé.

A plazmaadások előtt pedig ugyanúgy mérésre kerülnek az alapvető vitális paraméterek (vérnyomás, hemoglobin szint, testhő), illetve az orvossal is minden alkalommal találkozni fogunk.

Ha valahai is eszünkbe jutott már, hogy kipróbáljuk a plazmaadást, de eddig valamiért mégsem jutottunk el a bejelentkezésig, az új évben itt a remek alkalom, hogy valami újba kezdjünk, és ellátogassunk az alkalmassági vizsgálatra. Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Telefonszám: +36 70/ 274-3313

www.plazmacenter.hu/veszprem

(X)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.