Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Szerbia és Észak-Írország ellen lép pályára márciusban a magyar labdarúgó-válogatott

2022. január 14. 20:42 // Forrás: MTI
Szerbiával és Észak-Írországgal találkozik márciusban felkészülési mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott.

Marco Rossi együttese júniusban és szeptemberben játssza le hat Nemzetek Ligája-találkozóját, amelyeken az angol, az olasz és a német válogatott lesz az ellenfele. A hazai szövetség pénteki közleménye szerint a sztárcsapatok elleni felkészülés jegyében márciusban két meccs vár a magyarokra: 24-én a szerbeket fogadják a Puskás Arénában, majd öt nappal később,  29-én az északírek otthonában, a belfasti Windsor Parkban lépnek pályára.   

"Azért választottuk ellenfélnek Szerbiát és Észak-Írországot, mert megfelelően erős csapatok, még ha Nemzetek Ligája-ellenfeleinkkel ellentétben nem is tartoznak az európai élcsapatok közé. - mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány. - A szerbek erősségéről sokat elárul, hogy Portugáliát megelőzve jutottak ki a világbajnokságra. Őket ismerjük a Nemzetek Ligája előző kiírásából, ahol csoportellenfeleink voltak, azóta azonban rengeteget fejlődött a csapatuk az új szövetségi kapitánnyal, Dragan Sztojkoviccsal."

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

Az olasz szakember az északírekkel kapcsolatban elmondta, sosem könnyű ellenük játszani, hazai pályán pedig kifejezetten erősek.    

"A két márciusi mérkőzésen alapvető célkitűzésünk, hogy továbbfejlesszük a játékunkat, másrészt pedig az, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget adjunk, akik eddig kevesebbet játszhattak, vagy még pályára sem léptek a válogatottban" - tekintett előre Rossi.    

Megjegyezte, a válogatást ezúttal is befolyásolni fogja, hogy a lehetséges kerettagok hogyan teljesítenek klubcsapataikban, akár Magyarországon, akár külföldön játszanak.    

"Amikor eldöntjük, hogy kik lesznek a keret tagjai márciusban, akkor fogunk határozni arról is, hogy milyen rendszerben, milyen alapelvek mentén képzeljük el a játékunkat Szerbia és Észak-Írország ellen, bár azt gondolom, az alapelvek nem igazán fognak változni" - mondta a szakember.

Az MLSZ honlapján kiemelték, hogy a szerbekkel 2020-ban, a Nemzetek Ligája előző kiírásában játszott a Rossi-csapat, és idegenben Könyves Norbert góljával 1-0-ra nyert, míg hazai pályán 1-1-es döntetlennel zárt. A szerbek nem voltak résztvevői a 2021-es Európa-bajnokságnak, az ősszel zárult vb-selejtező-sorozatban viszont nagyszerű teljesítményt nyújtottak, veretlenül, a portugálokat is megelőzve, csoportelsőként biztosították helyüket az idei, katari világbajnokságon.    

Az északírekkel a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjében mérkőzött legutóbb a nemzeti együttes: Budapesten a szigetországiak nyertek 2-1-re, míg Belfastban 1-1-re végzett a két csapat. Az északírek akkor csoportelsőként jutottak ki az Eb-re a magyarok pótselejtezőn biztosították helyüket a 2016-os kontinensviadalon. Az északírekkel eddig hatszor találkozott a válogatott, négy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérleg.

vehir.hu
további cikkek
Vármegyei foci: pénteken rendezik a teljes fordulót az élvonalban vármegyei foci Vármegyei foci: pénteken rendezik a teljes fordulót az élvonalban Tihany–Fűzfő és Úrkút–Sümeg rangadókkal folytatódik a Vehir.hu vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A húsvéti ünnep miatt a 21. forduló valamennyi mérkőzését pénteken játsszák. ma 5:02 Szoboszlai: az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül nyertünk magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai: az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül nyertünk Szoboszlai Dominik, a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint kedd este az volt a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül meg tudták nyerni a Koszovó elleni barátságos mérkőzést a telt házas Puskás Arénában. tegnap 7:47 Újabb győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat magyar labdarúgó-válogatott Újabb győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. 2024. március 26. 21:03 Magyar-koszovói: telt ház lesz a Puskás Arénában magyar labdarúgó-válogatott Magyar-koszovói: telt ház lesz a Puskás Arénában Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. 2024. március 26. 11:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.