2022. október 3.
//
Helga névnap

Szeptemberre készülhet el a színház Szeglethy utcai épületegyüttese

Jó ütemben halad a Veszprémi Petőfi Színház felújításának első üteme.

Az Óvári és a Szeglethy utcák sarkán található épületegyüttes építkezését Ovádi Péter, a veszprémi 1. számú választókerület országgyűlési képviselője, Porga Gyula polgármester valamint Oberfrank Pál igazgató keresték fel, hogy megtekintsék az épület már körvonalazódó belső kialakítását, ahol a színház több, a színpadi előadásokhoz szorosan nem kapcsolód funkciója kap majd helyet, úgy mint a gazdasági egység, az üzemeltetés, a marketing és kommunikációs iroda, próbaterem, tárgyaló, az udvaron pedig parkolókat alakítanak ki.  

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

A Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházást a tervek szerint 2022 szeptemberében már birtokba is vehetik a színház munkatársai.

 

vehir.hu

További cikkek

'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Hiánypótló, az országban egyedülálló állatvédelmi szakjogászképzést indított a Miskolci Egyetem együttműködésben az Állatorvostudományi Egyetemmel. A miskolci Állam- és Jogtudományi Kar posztgraduális kurzusára jelentkezők betekintést nyerhetnek az állatvédelmi jog és a hozzá kapcsolódó tudományterületekbe. Az Állatorvostudományi Egyetem hozzáadott értékeként pedig a szakterület állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásait is megismerhetik a hallgatók.
Az időseket ünnepelték
Az időseket ünnepelték
Zenés műsorral kedveskedett a veszprémi időseknek az Agóra az idősek világnapján pénteken.
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Havi hírösszefoglalónkban mutatjuk szeptember hónap legfontosabb veszprémi híreit.