Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben versenyeznek a Modern Városok Kupájáért az úszók

2022. február 27. 11:24
Hétvégén tartják a Modern Városok Kupájának I. fordulóját a veszprémi sportuszodában. A pénzdíjas úszóverseny célja egyrészről az, hogy bemutassa Magyarország újonnan épült sportlétesítményeit, valamint versenyzési lehetőséget biztosításon korosztályos és felnőtt versenyzők számára nemzetközi ellenfelekkel.

A Magyar Úszó Szövetség hívta életre a Modern Városok Kupáját, aminek 2022-ben először Veszprém ad otthont. A városi sportuszodában pénteken, szombaton és vasárnap több versenyszámban tartják a futamokat, női és férfi indulókkal. Az Úszó Szövetség mellett a veszprémi futamot a Balaton Úszó Klub szervezte.

A verseny nem titkolt célja, hogy még nagyobb figyelmet irányítson a Modern Városok Program keretében az ország több pontján felépült sportlétesítményekre, továbbá népszerűsítse az úszósportot és versenyzési lehetőséget biztosítson a sportolóknak.

Szombaton a verseny megnyitóján Porga Gyula, polgármester azt mondta, amikor belevágtak a sportuszoda beruházásába három célt tűztek ki maguk elé. Egyrészről, hogy minden veszprémi kisgyermek meg tudjon tanulni úszni. Másrészről a szabadidősportok kedvelőinek legyen egy olyan központja, ahol az úszósportnak tudnak hódolni. Harmadrészben pedig legyen még több olyan veszprémi sportpillanat, ami berögződik a város életébe. A polgármester ezen kívül hozzátette, örül, hogy az ilyen kiírásokkal is öregbítik Veszprém sporthírnevét és még többen megszeretik a város uszodáját.

Az eseményen jelen volt Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is, ő köszöntőjében méltatta a magyar úszóklubokat, többek közt a két veszprémi egyesületet, a Balaton Úszó Klubot és a Veszprémi Úszó Klubot.

A versenyszámok egészen vasárnap délutánig folynak majd az uszodában.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.