2022. november 28.
//
Stefánia névnap

Jazz Mecénás díjat kapott Mészáros Zoltán

2022. április 11. 10:42
A VeszprémFest igazgatója, Mészáros Zoltán kapta a Magyar Jazz Szövetség Jazz Mecénás díját.

A magyar jazzművészet színvonalának emelkedése, a magyar zenei élet gazdagítása és nemzetközi elismertsége érdekében végzett áldozatos tevékenysége elismeréseként a Magyar Jazz Szövetség Jazz Mecénás díjat adományozott Mészáros Zoltánnak, a VeszprémFest ügyvezető igazgatójának.
 
A rangos elismerést április 8-án, pénteken este adták át a Budapest Jazz Clubban.
 
Mészáros Zoltán húszéves fesztivál- és koncertszervezői tevékenysége során több mint 500 könnyűzenei előadást, ebből csaknem 350 magyar vonatkozású jazz koncertet szervezett. 
 
Nevéhez olyan nagy hagyományú, évtizedes múltra visszatekintő jazz orientációjú rendezvények kötődnek, mint az idén 19 éves VeszprémFest és a Rozé, Rizling és Jazz Napok.

vehir.hu

További cikkek

Meggyújtották az első adventi gyertyát
Meggyújtották az első adventi gyertyát
A hitet jelképezi az adventi koszorú első gyertyája. A Kossuth utcán színvonalas műsorok kíséretében gyújtották meg az első gyertyát szombat este, advent első vasárnapjának előestéjén.
A jövő kulturális hídjai a Pannon Köztérben
A jövő kulturális hídjai a Pannon Köztérben
November huszonnyolcadikán hétfőn, a Veszprém megyei igazgatói műhely közművelődési szakmai workshopot tart a Pannon Köztérben.
Élet és halál, mindkettő egy nagy titok
Élet és halál, mindkettő egy nagy titok
Vajon mit érez egy fiatal nő akkor, amikor meghozza a döntést, hogy szerzetesnővérnek áll? Mit érez akkor, amikor Istennek feltett kérdéseire nem kap egyértelmű válaszokat? Barnai Brigitta, a Congregatio Jesu női szerzetesrend veszprémi közösségének tagja több próbatételt is kiállt az évek alatt
Bemutatkozik a Veszprém Blues Fesztivál!
Bemutatkozik a Veszprém Blues Fesztivál!
Négy Grammy-díjas blues előadóval, közel 40 fellépő több mint 50 koncertjével, kiállításokkal, workshopokkal és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket 2023. április 13. és 16. között a műfaj eddigi legnagyobb magyarországi eseménye, a Veszprém Blues Fesztivál.
Akit a sors lengedező szellői sokszor és sokfelé sodortak
Akit a sors lengedező szellői sokszor és sokfelé sodortak
Csütörtök délután a Csikász galériában bemutatták a Cholnoky-sorozat harmadik részét, Cholnoky László: Fekete szárnyak című válogatást.