2022. augusztus 16.
//
Ábrahám névnap

Pitch Dayt szerveztek a GTK speciális ösztöndíjasai számára

2022. június 21. 15:39
Az NKFIH és az Express Innovation Agency által támogatott Hungarian Startup University Program (HSUP) 2022 júniusában zárul. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar speciális ösztöndíjas hallgatói csapatai számára a program zárásaként 2022. június 20-án Pitch Day-t szervezett, ahol a csapatok az előző félévben továbbjutó ötleteik megvalósítását mutatták be a szakmai zsűri előtt.

Hétfő délután a Pannon Egyetem B épületének konferenciatermében gyülekeztek azok a hallgatók, akik az egyéves ösztöndíjprogram keretén belül most megmutathatták, hogy min dolgoztak az elmúlt időszakban. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke nagy örömmel beszélt a startup programról, arról, miért fontos a vállalkozókedvű fiatalokat motiválni, támogatni.

Birkner ZoltánBirkner Zoltán

Kiemelte, ebben az időszakban a feltörekvő tehetségek tudnak tanulni, kilábalnak a hibákból, és megfogadják a jószándékú kritikát. Ez a fejlődés alapja, mely szolgálja őket. A hallgatók szakmai zsűri előtt mutathatták meg tudásukat, a tagokat Mészáros Péter mutatta be, aki egyfajta felvezetésként beszélt magáról a startupról, melyre mint mondja, nincs magyar megfelelő.

Csillag ZsoltCsillag Zsolt

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja hiánypótlónak, szükségszerűnek nevezte a Pitch Dayt, és magát a programot, mely alapja annak, hogy Magyarországon jó szakemberek legyenek, s a jövőben sikeresnek bizonyuljanak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

További cikkek

Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Ünnepélyes keretek között újította meg hétfőn a Pannon Egyetem és a Hallgatói Önkormányzat együttműködését a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületével, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikummal.
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Az önkormányzat idén is segíti a rászoruló családokat beiskolázási támogatással, valamint továbbra is elérhető az albérlet-támogatás a veszprémi egyetemisták részére, akik más városban kezdték meg tanulmányaikat. Ezekről is beszélt Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV aktuális műsorában.
A Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között
A Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között
Csütörtökön hirdették ki a felsőoktatási ponthatárokat, péntek délelőtt a Pannon Egyetemen sajtótájékoztatót tartottak arról, hányan kezdik meg ősztől tanulmányaikat az intézményben, s hogy mely szakok voltak a legnépszerűbbek.
A jelentkezők 74 százalékát felvették
A jelentkezők 74 százalékát felvették
A felsőoktatásba jelentkezők 74 százalékát felvették valamilyen képzésre - közölte a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pénteken.
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 99 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.