Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása

2022. augusztus 12. 16:54
A Modern Városok Program keretében, mintegy 650 millió forintból újul meg az egykori 82-es út nyomvonala.

Harmadik üteméhez érkezett az a nagyszabású belterületi útfejlesztési program, amelynek részeként Veszprém teljes területén összesen 16 kilométernyi szakaszt újítanak meg. Porga Gyula polgármester pénteken sajtótájékoztatón emlékeztetett, két éve született meg az a döntés, ami lehetővé teszi a beruházást: akkor a kormány ötmilliárd forint összeget ítélt meg a megyeszékhelynek a Modern Városok Program keretében a belterületi úthálózat fejlesztésére, amely teljes rekonstrukciót és nagy felületű utak megújítását is magában foglalja.

A beavatkozások elsősorban a belvárosi és a városba be, illetve a városból kivezető utakat érintik, hiszen a 2023-as évre való felkészülés fontos része, hogy az idelátogató turisták minél jobb minőségű utakon közlekedhessenek – mondta el a polgármester. Az első ütem keretében így a Csererdei út, Jutaspusztán a Major utca, a Füredi út és a Hunyadi utca újult meg közel 430 millió forintból, emellett már elkezdődött a Jókai utca, a Horgos utca, a Völgyhíd tér, a Brusznyai Árpád utca és az Óvári utca, a Jutasi út és Szabadságpusztán az Alsóerdei utca felújítása is 860 millió forintból.

Fontos azonban, hogy ne csak a turistáknak kedvezzünk, hanem az egyes városrészek mindennapjait, az ott lakók közlekedését is megkönnyítsük. Éppen ezért jövő héten megkezdődik az egykori 82-es út nyomvonalának felújítása is: Kádártán a Győri és a Vasút utca, míg Gyulafirátóton a Posta utca útburkolatát újítják meg, valamint az utak alatt vezető vízvezetékrendszert is korszerűsítik, mindezt 650 millió forintból.

Ezt követően, a fennmaradó 900 millió forintból, a 4. ütemben valósul meg az Iskola utca, az Almádi út, a Cserepes utca, a Cholnoky út, a Zrínyi utca egy részének, valamint a Martinovics utca megújítása, de az önkormányzat hamarosan aláírhatja az 5. ütemre vonatkozó szerződést is, mely a Budapest út, a Kádártai út, a Tulipán utca, valamint a Kígyó és a Kálistó utcák rekonstrukcióját tartalmazza.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, pár éve sokan szkeptikusan fogadták azt a kijelentést, hogy Veszprém új utakra lép, azóta azonban számos fejlesztés zajlott le, illetve zajlik jelenleg is, köztük a 8-as déli elkerülőjének építése és a 8-as és a 82-es utak összekötése. A nagy infrastrukturális beruházások mellett azonban sosem szabad elfeledkezni a kisebb, de ugyanolyan jelentős utak fejlesztéséről sem, amelyeket a tervek szerint 2022 végéig meg is valósít a város.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.