2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Atlétikai Eb: Bartha-Kéri Bianka a 14. helyen zárt 800 méteren

A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) mindkét olimpikonja, Szögi István és Bartha-Kéri Bianka is helytállt a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon.

Az idei müncheni Európa-bajnokságon két SVSE-s kiválóságnak is szurkolhattunk. Bartha-Kéri Bianka 800 m-en és a 4x400-as váltóban, Szögi István pedig 1500 m-en indult.

Szögi Istvánt hétfőn az 1500 méter második előfutamában láthattuk. Az utolsó körig vezette a mezőnyt, végül 3:44.20-as idővel futamában a 12., összesítésben a 23. helyen végzett.

Kapcsolódó cikk
Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n
A veszprémi SVSE klasszisa, Szögi István a futamában 12. helyen zárt, így nem jutott döntőbe férfi 1500 méteren a hétfőn kezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.

Bartha-Kéri Biankáért csütörtökön szoríthattunk. A 28 éves kiválóság előbb a mezőny végén helyezkedett, a második körre viszont az élre állt és egészen a célegyenesig továbbjutó helyen futott. Ekkor többen lehajrázták és 2:02.99 perccel ötödikként ért célba. Összesítésben a 14. idő volt az övé, de két hellyel lemaradt az elődöntőről és kiesett.

Bartha-Kéri Bianka két hellyel lemaradt az elődöntőrőlBartha-Kéri Bianka két hellyel lemaradt az elődöntőről

Bartha-Kéri a 4x400-as női váltócsapatban is rajthoz állt, amely remekül helyt állt. A Nádházy Evelin, Bartha-Kéri Bianka, Rapai Fanni, Molnár Janka összetételű csapat 3:29.39 a tizedik helyet szerezte meg. A 3:30-as határ áttörésével a lányok megint egy lépéssel közelebb kerültek az országos csúcshoz (3:27.86).

vehir.hu

További cikkek

Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Futás történelmi helyszínen
Futás történelmi helyszínen
Közel négyszáz futó részvételével rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját a balácai villagazdaságban.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Régiós versenyt nyert a VEDAC csapata
Régiós versenyt nyert a VEDAC csapata
Aranyérmet szerzett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) U10-es alakulata a kölyökből atléta program közép-dunántúli régiós csapatversenyében.