2023. január 30.
//
Martina névnap

Bemutatta őszi programjait a Művészetek Háza

2022. szeptember 6. 16:25
A Művészetek Háza őszi programkínálatát ismertették keddi sajtótájékoztatójukon az intézmény munkatársai.

Több országos kezdeményezéshez is csatlakozott szeptemberben a Művészetek Háza: 17-én és 18-án a Kulturális Örökség Napjai keretében ingyenesen látogathatók lesznek a kiállítóterek. Szombaton 15 órától pedig az immáron több mint kilencszáz darabos kollekciót birtokló Tegulárium új szerzeményeit mutatja be Kóródy László gyűjteménykezelő, Herth Viktória pedig ezt követően épületvezetésre várja az érdeklődőket a Dubniczay-palotában 17 órától. 

Szeptember 24-én a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat részeként Geiger Richárd képes levelezőlapjaiból és grafikai munkáiból, valamint hat kortárs kerámiaművész munkáiból nyílnak kiállítások.  Másnap kreatív művészeti foglalkozásokat rendeznek a Rorschach Image és A tér tükrei kiállításokhoz kapcsolódóan. Az intézmény kiállításai mindkét nap ingyenesen látogathatók.

Több időpontban szerveznek olyan programot, amelyen a látogatók maguk is alkotóvá válhatnak. Október 15-én a Góg Angéla vezette workshopon a japán teaszertartáshoz kapcsolódóan csészéket festhetnek, míg három alkalommal – október 16-án, november 5-én és 19-én Bognár Tibor művészetterápiás foglalkozásain vehetnek részt az érdeklődők.

Az irodalom szerelmeseit az Olvasólámpa rendezvénysorozatra invitálják, szeptember 10-én Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, szeptember 24-én Villányi László József Attila-díjas költő lesz a program vendége, november 20-án pedig Örkény Istvánhoz és a csend témájához kapcsolódó slam poetry estet szerveznek. 

Ismét megrendezik a Csend napokat: október 4-én csendsétát, október 15-én erdőfürdőt, október 22-én csendkóstolót szerveznek, október 9-én Hieronymus Bosch világáról hallhatunk előadást, míg Herth Viktória november 6-án Németh Kira énekesnővel és Turós-Máté Kinga táncművésszel, november 13-án pedig Redenczki Marcsi humoristával beszélget. November 27-én Hegyeshalmi László képzőművész mutatja be Kassák Lajos életművét.

A programok az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program és az NKA támogatásával valósulnak meg.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Latinos ritmus kopogott az iskolai könyvtár parkettáján
Latinos ritmus kopogott az iskolai könyvtár parkettáján
Koncertet és táncestet szervezett a Tango Misterio a hétvégén a tangó szerelmeseinek és azoknak, akik még csak most ismerkednének a tánccal.
A hitványság koráról született könyv
A hitványság koráról született könyv
Dr. Somogyi Ferenc, közgazdász, tanár mutatta be legújabb könyvét pénteken kora este a Pannon Egyetemen, amelyben a mai kor értékválságát elemzi, miközben megoldásai javaslatokkal is szolgál.
Történetek a redők mélyéről – szerelmes levél Kaunashoz
Történetek a redők mélyéről – szerelmes levél Kaunashoz
Európa tavalyi kulturális fővárosa, a litván Kaunas EKF-projektjében elkészült Klostės című filmet vetítették kedden a Pannon Egyetem E épületében.
Elindult a Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál veszprémi rendezvénye
Elindult a Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál veszprémi rendezvénye
A négynapos fesztiválon hat dokumentumfilmet nézhetnek meg, akik a Cinema Citybe látogatnak. A csütörtöki nyitónap után még pénteken, szombaton és vasárnap is várják az érdeklődőket.
Idén nemzetközi fellépőkkel jön a Holtszezon
Idén nemzetközi fellépőkkel jön a Holtszezon
Február 23-26 között második alkalommal rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa elsőszámú irodalmi eseményét. Ezúttal négy napon keresztül, tizenhárom helyszínen, százegy programmal várják az érdeklődőket.