2023. január 30.
//
Martina névnap

Virágosításban még mindig élen jár Veszprém

2022. szeptember 24. 11:28
Évről évre több tucat veszprémit mozgat meg a Virágos Veszprém kezdeményezés, a város szépítésében részt vevők fáradozásait pedig ezúttal is díjazták.

Immár két évtizedes múltra tekint vissza a Virágos Veszprém mozgalom, melyet még a Lokálpatrióták kezdtek el Molnár Ernő elnök és Kavalecz Tibor társelnök vezetésével. A versenyt az utóbbi években már a Virágzó Veszprém Egyesület koordinálta a Lokálpatrióták segítségével, a tartalom azonban mit sem változott: tegyük minél szebbé, minél virágosabbá a veszprémi kiskerteket, balkonokat, teraszokat, s ezáltal a várost.

A város szépítésében pedig úgy látszik, szívesen vesznek részt a veszprémiek: a pénteki díjátadón közel 50 díjat és emlékplakettet adtak át, külön megköszönve azok munkáját, akik a kezdetektől fogva vesznek részt a mozgalomban.

A versenyben ezúttal is külön kategóriát képeztek a kertes házak, a magas tömbházak és a társas házak erkélyei, valamint a tömbházak előkertjei, ami alapján nyolcan vehettek át fődíjat, illetve egy esetben különdíjat.

Az elismeréseket Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester adta át. A városvezető köszöntőjében megjegyezte, köszönet jár mindazoknak, akik részt vesznek a mozgalomban, hiszen egy kezdeményezést vagy akár egy kisközösséget húsz éven keresztül egyben tartani hatalmas kihívás, ami rengeteg energiát igényel. Ám nem csak az alapítók részéről, hiszen a verseny sikeréhez egyszerre van szükség a vezetőkre, akik irányt mutatnak, és azokra a veszprémiekre, akik tartalommal töltik meg a mozgalmat. És akik ahhoz is hozzájárulnak, hogy a várost legalább olyan minőségben, de még inkább jobban adjuk át az utódoknak, mint ahogy megörököltük az elődöktől. Mert az önkormányzat csak a kereteket tudja megadni azáltal, hogy fejleszti az infrastruktúrát, intézményeket újít meg, odafigyel a környezetre, de a felelősség legalább annyira az itt lakóké is, hogy jól lakják be a teret.

A polgármester szerint pedig ugyanerre a mentalitásra van szükség, hogy jövőre, az EKF évében is sikerre vigyük a programot: azon, hogy azt a veszprémiek örömként tudják-e megélni. „A mögöttünk hagyott húsz év év jó előkép, azt a reményt adja meg nekünk, hogy érdemes megszólítani a veszprémieket, mert hajlandóak tenni magukért, a közösségért, Veszprémért.”

Az emlékplakettekre Robozné Erődi Ildikó festőművész munkái kerültek, akinek októberben a Hangvillában nyílik kiállításaAz emlékplakettekre Robozné Erődi Ildikó festőművész munkái kerültek, akinek októberben a Hangvillában nyílik kiállítása

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A folyamatosan változó világ napról napra új kihívások elé állítja az idén húszéves Molnár Fotó csapatát. Molnár Adrien, az üzlet tulajdonosa szerint sikerük titka a személyes kapcsolat, amit még mindig igényelnek az ügyfeleik. A cég történetéről, a technológiai trendekről és az emberi kapcsolódásról beszélgettünk.
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.