2023. február 3.
//
Balázs névnap

Cirkuszolás és sport a lakótelepen

Második alkalommal rendezték meg a Jutasi Pikniket és Olimpiát a hétvégén a Haszkovó lakótelepen.

A program mindegyik napja külön tematikával rendelkezett. A péntek a cirkuszé volt, amikor a résztvevők megtanulhattak légi akrobatika figurákat, zsonglőr trükköket, kötéltáncolni. A színpadon tűzzsonglőrök, zsonglőrök, légtáncosok mutatták meg tudásukat, miközben az egész délutános workshopok révén bárki próbára tehette magát: labdával, virágbottal, kendővel ügyeskedhettek az érdeklődők, de a tányérpörgetést vagy a diabolót is kipróbálhatták. A nap fénypontjaként megépült az "emberhegy", az önkéntesek alkotta gúla is. 

A szombati program a sport köré épült. A színpadon sportegyesületek bemutatói követték egymást, miközben a Kálvin parkban trambulin, asztali hoki, csocsó, ping-pong, gombfoci, falmászás, slackline, air track, gumiasztal segített levezetni az energiát. 

Délután Porga Gyula polgármester is kilátogatott a helyszínre, és köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, bízik benne, hogy az idén másodszor megrendezett program hosszú életű lesz, és arra kérte a jelenlévőket, hogy jövőre, az Európa Kulturális Fővárosa évében is aktívan vegyék ki a részüket a városban és különösen a szűkebb lakókörnyezetükben zajló programokból, hiszen a 2023-as ünnepi év sikere elsősorban azon múlik, hogy a veszprémiek mennyire lelik örömüket benne, a programok lelkét ugyanis a közösség adja. A közösség a hétköznapokban is fontos, jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy számíthatunk a szomszédainkra, munkatársainkra az előttünk álló nehéz időszakban és a könnyedebb pillanatokban is – jegyezte meg a polgármester.

Vasárnap délután gyerekelőadásokkal, játszóházzal, társasjátékokkal, cukrászati bemutatókkal és egzotikus állatsimogatóval szólítják meg a kisgyerekes családokat. 

Képek
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Elfeledett pincére bukkantak a könyvtár alatt
Elfeledett pincére bukkantak a könyvtár alatt
Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár felújítási munkálatai során egy régen elfeledett pincerendszerre bukkantak az épület alatt. Portálunknak sikerült lejutni a szűk bejáraton az épületrészbe, ahol nem csak üres termeket találtunk.
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
A kultúra segítheti a gazdasági növekedést, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozatot arra szeretnék használni, hogy a kultúrára alapozva az egész régióban gazdasági növekedést indítsanak el - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 30. Turizmus Évadnyitó Gála 2023. rendezvényen tartott köszöntőjében.
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Zenével hívják fel a figyelmet a Balaton sérülékenységére
Tizenkét zenész és zenekar által szerzett dalok a Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet, melyek a BALATORIUM ökológiai, kulturális eseménysorozat keretein belül jelennek meg 2023-ban. A legmenőbb magyar előadók mellé pedig fiatal tehetségek jelentkezését is várják.
Nyilvános az idei VEN dátuma
Nyilvános az idei VEN dátuma
Hivatalossá vált, mettől meddig tartanak idén a Veszprémi Egyetemi Napok.
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt.