Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Történeteinkben az identitásunk, mozgóképekben a történeteink

2023. június 8. 11:03
Szerda este a Szentháromság téren startolt el a Magyar Mozgókép Fesztivál. Az ünnepélyes megnyitó után A nemzet aranyai című film vetítése következett.

A négynapos rendezvényt a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. közösen szervezi, a hagyományokhoz hűen nem csupán Veszprémben, de Balatonalmádiban és Balatonfüreden is lesznek vetítések. A szerdai megnyitóbeszédben Káel Csaba, a Magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte, a magyar film erős pozícióban van, Európában London után a második legerősebb filmgyártásban.

Káel folytatta, a szakma azon dolgozik, hogy a kreatív erővel tovább fejlesszék, felhasználva ehhez minden tudást. Káel szerint a mozgóképben bemutatott történeteinkben rejlik identitásunk kulcsa, rendkívül fontos tehát, hogy a magyarok a magyarokról készítsenek filmet.

Porga Gyula polgármester örömét fejezte ki, amiért már harmadik alkalommal adhat otthont a fesztiválnak Veszprém, ami idén Európa Kulturális Fővárosa.

A megnyitót követően A nemzet aranyai című dokumentumfilmet láthatták a nézők a Szentháromság téren. Kemény Dénes egykori szövetségi kapitány és több játékos személyesen is részt vett a vetítésen, amelynek kezdete előtt dedikált vízilabda labdákat dobáltak a közönség soraiba.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Várjuk kommentben a szavazatokat és mi megkeressük a legnépszerűbb előadót, hogy exkluzívinterjút készítsünk vele a zene világnapja alkalmából. ma 11:05 Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás gasztro Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás A Balaton Wine & Gourmet fesztivál olyan, mint az ország tortája: nem mindenkinek való, mégis mindenki akar belőle magának egy szeletet. Második éve próbál összecsiszolódni a rendezvénysorozat a veszprémiekkel, és úgy tűnik kezdjük megszokni az ízét. ma 10:13 Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   2023. szeptember 27. 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2023. szeptember 27. 12:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.