Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C

Rangos elismerést kapott a Paszta

2023. szeptember 28. 12:34
Szeptember 21-24. között zajlott Komlón a IX. Komlói Amatőr Színházi Találkozó. A Komáromi Sándor vezette Paszta komoly sikerekkel tért haza.

Ahogy Pataki András, a fesztivál igazgatója elmondta, az amatőr színjátszás Magyarországon rendkívül sokszínű színjátszásra utal, hiszen a gyerekektől a diákokon át az egyetemi, felnőtt és nyugdíjas színkörökig mindenki beletartozik, sőt, a nem hivatásos független színházi szféra egyenesen a kulturális alapellátás feladatait is vállalja.

A Pannon Egyetemen 2021-ben a VEB2023 komplex pályázataként Komáromi Sándor vezetésével jött létre egy országosan egyedülálló kezdeményezés: az egyetem oktatói és hallgatói közösen működtetnek színjátszó csoportokat, és közösen kínálnak élménypedagógiai programokat családoknak, iskoláknak, a régió közösségeinek.

A tanévhez kötődő munka mellett nyáron táborokat is kínálnak, úgy, mint a PASZTA Tehetséggondozó Tábort, melyet idén másodszor szervezett meg Magyarpolányban a lelkes tanári gárda, Herczeg Diána és Oláh Júlia drámatanárok, Glassl Dominik drámatanár hallgató, Móczár Bence és Tegyi Kornél színművészek, valamint Komáromi Sándor művészeti vezető.

A táborban harminckilenc diák vett részt, és közösen hoztak létre egy modern West side story átiratot, melynek központjában a generációkon át húzódó és értelmetlen gyűlölet kérdésköre áll. A sok mozgással, tánccal és intenzív csatajelenetekkel tarkított előadás az IS THERE ANYBODY OUT THERE? címet kapta, utalva a híres Pink Floyd film egy betétdalára.

A KASZT-on tizennégy hazai és határon túli színház vett részt előadásával. A nagy múltú társulatok között igazi friss kezdeményezésként képviselte magát a PASZTA, előadásuk második helyezést ért el, megosztott második helyként a bajai színtársulattal.

A produkció emellett a Magyar Szín-Játékos Szövetség által kezelt minősítési rendszerben, mely bronz-ezüst-arany kategóriákban minősíti adott évad produkcióit, arany minősítést kapott!

„Hatalmas siker ez friss csapatunknak, öt ráfordított tábori műhelynap végeredményeként. Szívből gratulálunk minden díjazottnak, köztük a RÉV Színháznak is, akik a színházi nevelés kitartó éllovasai közé tartoznak, és töretlenül hisznek abban, amiben mi is, hogy a legfontosabb munka a következő generációval végzett tisztességes munka” – fogalmazott Komáromi Sándor.

A PASZTA produkciója hamarosan Veszprémben is látható lesz, a Madách200 – Gondolat Fesztivál programsorozatának részeként.

vehir.hu
további cikkek
Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem Pannon Egyetem Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem A Siki nevű Dolphin 26 típusú vitorlást hétfőn avatták fel a balatonalmádi Nereus Park Hotel kikötőjében. 2024. július 16. 12:15 Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Az oktatás, a kutatás-fejlesztés, valamint a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Domokos Endre Gábor részére Pro Meritis érmet adományozott a polgármester. A díjat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának csütörtöki diplomaosztóján vehette át. 2024. július 12. 12:29 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.