Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C

A megye legügyesebb kis matekosai

2024. március 7. 11:53
A nagy hagyományú, országos Zrínyi Ilona matematika versenyt idén is megrendezte a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány, immáron a 35. alkalommal . A vármegyei forduló eredményhirdetést, ünnepi keretek között tegnap délután a Kossuth Lajos Általános Iskolában tartották meg.
 

A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése, illetve a logikus gondolkodás felmérése a gyermekek körében, részvételük számos előnnyel járhat. Ezek a versenyek arra ösztönzik a gyerekeket, hogy elmélyüljenek a matematika világában és javítsák problémamegoldó készségeiket, ami nemcsak a matematikában, hanem az élet más területein is hasznos.

A verseny tesztverseny, így nem kell indokolni az eredményt, vagy levezetni a megoldásokat, és a helyes választ 5 lehetséges eredmény közül kell kiválasztani, de a feladatok feldolgozásához a helyes szövegértés elengedhetetlen, összetett és bonyolult feladatok vártak az indulókra.

A versenyt rendkívül nagy érdeklődés övezte, összesen 103 diákot tudtak díjazni a tegnapi nap folyamán, korosztályosan lebontva az eredményeket.

Az eseményt Ovádi Péter országgyűlési képviselő és kormánybiztos nyitotta meg, aki személyes tapasztalatairól beszélt és elismerően szólt mind a diákok, mind a pedagógusok munkájáról, melynek a jelentős eredmények köszöhetőek. 

,,Egy tanulmányi verseny eredményhirdetése nem csupán a tantárgy szeretetének, hanem a kitartásnak, a tehetségnek és a kemény munkának is az ünnepe. Minden versenyző elismerést érdemel, hiszen hónapokon át készültek és tanultak. Köszönöm a felkészítő pedagógusok munkáját, hiszen ez az ő sikerük is.”

A vármegyében négy iskola segített a verseny lebonyolításában, a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, a veszprémi Lovassy László Gimnázium, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma, valamint a Kossuth Lajos Általános Iskola. A díjakat az érintett iskolák vezetői adták át, illetve Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a legeredményesebb diákok felkészítő tanárainak.

Az eredmények a MATEGYE honlapján megtekinthetőek.

Galéria
Zrínyi Ilona matematika verseny
vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. ma 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.