Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C

A megye legügyesebb kis matekosai

2024. március 7. 11:53
A nagy hagyományú, országos Zrínyi Ilona matematika versenyt idén is megrendezte a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány, immáron a 35. alkalommal . A vármegyei forduló eredményhirdetést, ünnepi keretek között tegnap délután a Kossuth Lajos Általános Iskolában tartották meg.
 

A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése, illetve a logikus gondolkodás felmérése a gyermekek körében, részvételük számos előnnyel járhat. Ezek a versenyek arra ösztönzik a gyerekeket, hogy elmélyüljenek a matematika világában és javítsák problémamegoldó készségeiket, ami nemcsak a matematikában, hanem az élet más területein is hasznos.

A verseny tesztverseny, így nem kell indokolni az eredményt, vagy levezetni a megoldásokat, és a helyes választ 5 lehetséges eredmény közül kell kiválasztani, de a feladatok feldolgozásához a helyes szövegértés elengedhetetlen, összetett és bonyolult feladatok vártak az indulókra.

A versenyt rendkívül nagy érdeklődés övezte, összesen 103 diákot tudtak díjazni a tegnapi nap folyamán, korosztályosan lebontva az eredményeket.

Az eseményt Ovádi Péter országgyűlési képviselő és kormánybiztos nyitotta meg, aki személyes tapasztalatairól beszélt és elismerően szólt mind a diákok, mind a pedagógusok munkájáról, melynek a jelentős eredmények köszöhetőek. 

,,Egy tanulmányi verseny eredményhirdetése nem csupán a tantárgy szeretetének, hanem a kitartásnak, a tehetségnek és a kemény munkának is az ünnepe. Minden versenyző elismerést érdemel, hiszen hónapokon át készültek és tanultak. Köszönöm a felkészítő pedagógusok munkáját, hiszen ez az ő sikerük is.”

A vármegyében négy iskola segített a verseny lebonyolításában, a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, a veszprémi Lovassy László Gimnázium, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma, valamint a Kossuth Lajos Általános Iskola. A díjakat az érintett iskolák vezetői adták át, illetve Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a legeredményesebb diákok felkészítő tanárainak.

Az eredmények a MATEGYE honlapján megtekinthetőek.

Galéria
Zrínyi Ilona matematika verseny
vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. ma 11:55 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Haszkovó Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Az Építők kövénél emlékeztek meg azokra a munkásokra, akik a 20. század második felében több ütemben felépítették a Jutasi úti lakótelepet, vagy ahogyan a helyiek emlegetik, a Haszkovót. Az ünnepségen elhangzott: a ma élő fiatal generáció tagjainak is meg kell ismernie, hogy kik voltak azok, akik egykor otthonaiknak az alapjait lerakták. ma 16:07 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.