Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Fórumon tájékozódhattak a gazdák

2024. március 9. 11:27
Fórumot rendezett csütörtökön a Nemzeti Agrárkamara Veszprém vármegyei szervezete, ahol a gazdák az uniós költségvetéssel, a kormányzati támogatásokkal és az ukrán gabonaimportot érintő brüsszeli fejleményekről is tájékozódhattak.

A fórumon Jakab István, a MAGOSZ elnöke tájékoztatta a Brüsszelben zajló folyamatokról a jelenlévőket. Elmondta, hogy amikor az uniós büdzsé csökkentette az agráriumnak szánt összeget, a magyar kormány jelentősen emelte a nemzeti kiegészítő támogatást, ez azért is különösen fontos, mert a nemzeti forrás felhasználását nem Brüsszelben, hanem Magyarországon határozzák meg.

Kiemelte azt is, hogy a kormány akár a kötelezettségszegési eljárást is vállalva foglal állást az Ukrajnából származó agrár- és élelmiszeripari termékek behozatala ellen, és 23 termékre vonatkozóan importtilalmat vezetett be. Az uniós döntés értelmében ugyanis Ukrajnából vámmentesen lennének behozhatók olyan termékek, amelyeket nem az EU-s szabályozást betartva állítanak elő, versenyhátrányba hozva a helyi termelőket. Változások lehetnek a green deal esetében is, itt a kormány határozott javaslatokkal állt elő, amelyek nagy részét várhatóan Brüsszelben is elfogadhatják. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő is jelen volt a megbeszélésen méltatta a kormányzat, a kamara és a társszervezetek hozzáállását a kommunikációhoz. Megjegyezte: az agráriumban folyamatosan új kihívások jelentkeznek, nagy szaktudásra és tapasztalatra van szükség, és ez a fórum is jó lehetőség a tájékozódásra. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. ma 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.