Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
16°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
16°C

Színház a legkisebbeknek

2024. április 9. 12:32 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Megtartották a Kabóca Bábszínház legújabb babaszínházi előadásának, a Dödöllének az olvasópróbáját – tájékoztatott a színház.

Közleményükben azt írják: a baba-, vagy más néven apró- vagy csecsemőszínház a legkisebbek színháza. A babák mondókákon, gyermekdalokon és kiszámolókon keresztül számukra is ismerős, hétköznapi miniszituációkkal találkozhatnak. Ezekben a korosztályspecifikus előadásokban kiemelt szerephez jutnak a színek és a formák, a ritmus és a zene. A kicsiket csupa egyszerre ismerős és izgalmas inger veszi körbe, az egyszerű színházi formák keverednek a felhőtlen játék és a felfedezés örömével. 

Fotó: Kabóca BábszínházFotó: Kabóca Bábszínház

Az étel nem játék! Vagy mégis? Egy biztos: Enni jó! Enni majdnem olyan jó, mint játszani, de játszani és enni egyszerre a világon a legjobb dolog. Főleg reggelizőst, ebédelőst, uzsonnázóst, és vacsorázóst: gombócokkal, akár a labdák, dödöllével, mint a kis csigák, vagy bármivel… Az apróknak szóló Dödölle című előadásban eszünk, iszunk, játszunk sokat!

Az előadás rendező-dramaturgja a Blattner Géza-díjas Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója. Zeneszerzője Rab Viki, akinek a nevével hamarosan ismét találkozhatnak a Kabóca Bábszínház nézői a Piroska és a farkas című készülő előadásunk kapcsán. Az előadás vizuális világáért Sz. Nagy Mária látványtervező felel. A produkcióban a Kabóca Bábszínház két bábművészét, Gidófalvi Imolát és Sebestény Jakabot láthatják a nézők. 

Az előadás időtartama 20 perc, amit 20 perc játék követ az előadásban szereplő tárgyak bevonásával.

vehir.hu
további cikkek
Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. ma 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   ma 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! ma 10:45 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. ma 10:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.