Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C

A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket

2024. május 27. 11:24
Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat.

Márta Attila, tűzoltó hadnagy fogalmazott úgy a májusi eleji Szent Flórián-napi ünnepségen, hogy a tűzoltók munkájának ugyanúgy része a tragikus baleseteknél a mentés, tüzek eloltása, veszélyes anyagok kezelése, vagy természeti katasztrófák elhárítása, de mellette gyermekcsoportok körbevezetése is a laktanyában és nyílt napok szervezése. Vasárnap a gyermeknap alkalmából ez utóbbi került előtérbe, a veszprémi tűzoltók pedig, ahogy máskor a mentési munkáknál, úgy most egy vidám gyermeknapon sem vallottak kudarcot.

Az egész napos programon, amit egyébként az ország szinte összes tűzoltó laktanyájában megszerveztek nem csak a tűzoltók járműveit lehetett közelről megtekinteni, sőt felülni rájuk. A Pápai úti laktanyában különböző bemutatókkal is készültek, a tűzoltók pedig készségesen válaszoltak a gyermekek, vagy akár a szüleik kérdéseire is, ugyanis a gyermekeknek szóló interaktív programok mellett legalább annyira érdekfeszítő volt a felnőtt korosztály tagjainak is, ami az őrs udvarán és szertárjaiban zajlott.

A kilátogatók testközelből láthatták egy próbariasztás keretében, hogy a riasztás után hogyan indulnak el a balesethez, vagy tűzesethez a tűzoltók – a készülődés egyébként alig tartott egy percig és már szirénázva ki is gördültek az autók – az udvaron pedig szimuláltak egy mentést is, ahol egy összetört, oldalára borult autóból mentettek ki egy embert.

Az érdeklődők láthatták, hogy milyen felszerelésekkel dolgoznak a tűzoltók, de például beindították azt a kosaras autót is, amit több tízméter magasra emelte fel az egyik tűzoltót.

Az interaktív előadások során pedig olyan hasznos információk is elhangoztak, hogy például hogyan kell eljárni civilként, amikor valaki elsőként érkezik egy balesethez.

Képgalériánkban megmutatjuk, hogy milyen volt a hangulat eközben.

Galéria
Gyermeknap a tűzoltóságon
Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.