2020. október 21.
//
Orsolya névnap

Versenyképes tanévkezdés

2010. szeptember 18. 2:35
Pannon Egyetem
Rédey Ákos: Magas színvonal, a minőségi oktatás iránti elkötelezettség és folyamatos megújulási képesség jellemzi az egyetemet.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara csütörtökön tartotta tanévnyitó ünnepségét Veszprémben, melyen hivatalosan is hallgatóvá fogadták az elsőéveseket és kitüntetéseket adtak át.

Magas színvonal, a minőségi oktatás iránti elkötelezettség és folyamatos megújulási képesség jellemzi a Pannon Egyetemet és a Műszaki Informatikai Kart, mondta dr. Rédey Ákos rektor nyitóbeszédében. Nagy verseny résztvevőivé váltak a hallgatók a felvételivel, az egyetemista évek pedig további fejlődésre ösztönzik őket, hangsúlyozta a rektor.

Mindez egy hosszú távú folyamat kezdete, emelte ki köszöntőjében dr. Friedler Ferenc dékán, globális versenyképességre neveljük hallgatóinkat. Együttműködő légkörben dolgoznak az oktatók-kutatók és a hallgatók, tevékenységeik átfedik és erősítik egymást, mondta a dékán. Útravalóul felhívta a hallgatók figyelmét, hogy a hosszú távú szakmai karrierhez fontos, hogy eligazodjanak a világ dolgaiban, ezért lehetőséget biztosít a kar számukra, hogy az európai kultúrához kapcsolódó, művészettörténeti, szépirodalmi és zenei ismereteiket is bővítsék. A dékán kiemelte Tamási Áront is idézve, hogy csak itt lehetnek otthon.

Az ünnepségen több kitüntetést adtak át. A Georgikon Kar legrangosabb kitüntetését, a Georgikon Emlékérmet ítélte oda a Műszaki Kémiai Kutató Intézetnek 50 éves jubileuma alkalmából. Az emlékérmet Dr. Kocsis László professzor, a Georgikon Kar dékánhelyettese adta át Dr. Nagy Endre professzornak, az intézet igazgatójának.

A Műszaki Informatikai Kar Pro Facultate kitüntetést alapított a kar érdekében tartós és kimagasló tevékenységet kifejtő szakember eredményes munkájának elismerésére. Idén a Kari Tanács döntése értelmében Dr. Schanda János professor emeritus részesült a kitüntetésben. Szintén kari díjat, a Pro Educatione Informaticae kitüntetést vehetett át Dávid Ákos adjunktus, a karon működő Cisco Hálózati Akadémia vezetője kimagasló oktatási tevékenységéért.

A kar dolgozói, Havasi Ferenc, dr. Kovács Sándor, Molnár Ferencné és Szalóky Zsuzsanna emléklapot vehettek át 40 éves közalkalmazotti munkájuk elismeréseként.

Az ünnepség az elsőéves hallgatók eskütételével zárult, majd rektori és dékáni kézfogással hivatalosan is a kar hallgatóivá váltak.

vehir.hu

További cikkek

A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A Lovassy a legjobb vidéki gimnázium a HVG szerint
A HVG új kiadványában, mely az ország 100 legjobb gimnáziumát mutatja be, a Lovassy László Gimnázium vezeti a vidéki intézmények rangsorát.
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
'Középpontban az atommag!': komplex tehetséggondozó program a Lovassyban
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2020/2021-es tanév őszi érettségi időszaka, a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok a tavasszal már bevált járványügyi óvintézkedések szigorú betartásával szervezik - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Összhangban az iparral, ismét komolyabb fejlesztés történt a szakképzésben
Közel 30 millió forintból fejlesztette az eszközparkot a Veszprémi Szakképzési Centrum a balatonfűzfői Öveges József Technikum és Kollégium tagiskolájában. A centrum és az iskola vezetői céljuknak a XXI. századi oktatás megteremtését és megerősítését fogalmazták meg.
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Megerősítette kapcsolatát a Pannon Egyetem és a Tungsram
Új együttműködési megállapodást írtak alá a Pannon Egyetem és a Tungsram vezetői – az intézmény és a cég szorosabbra fonja együttműködését a jövőben.