2018. augusztus 17., péntek
Jácint névnap
INSTANT
ITM: innovációval és hatékonysággal lehet erősíteni a magyar vállalkozásokat
Adópolitikával, az innováció és a hatékonyság ösztönzésével lehet erősíteni a magyarországi kis- és közepes vállalkozásokat - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára június elején Nagykanizsán.
El kell felejteni, hogy a gyerekkori kétnyelvűség káros hatással lehet a nyelvi- vagy a személyiség fejlődésre
Örök dilemma, hogy az életnek mely szakaszában a leghasznosabb elsajátítani egy idegen nyelvet. Sokak szerint akár már a magzatnak sem árt idegen szavakat mondogatni, de vannak, akik úgy vélik, előbb az anyanyelvet kell tökéletesen megtanulni. Milyen előnyökkel járhat, ha valaki az anyanyelvével párhuzamosan elsajátít egy másik nyelvet? És milyen hátulütője van? A kérdéseket Navracsics Judit nyelvész válaszolta meg.
Diák Menedzsment Bajnokság 2018 – Harmadik helyezett az Elit Consulting!
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatóiból álló “Elit Consulting” harmadik helyezést ért el a Diák Menedzsment Bajnokságon. A csapat tagjai Halász Bence, Szabó Dániel és Ujtz Zoltán voltak.
Tudásközpont a gazdaság erőterében
Európa-szerte egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy a felsőoktatási intézmények oktatási tevékenységük mellett a gazdaság fejlesztésében is dominánsan vegyenek részt. A tendencia Veszprémben is megfigyelhető: az egyetemi szféra és az ipar összefonódásának eredményeként már most számos innovatív fejlesztés született, az összefogás pedig a közeljövőben újabb szintre léphet.
Új gyógyszerek fejlesztésén dolgoznak magyar kutatók
A Pécsi Tudományegyetem és a Pannon Egyetem karain olyan új, mesterségesen előállított kismolekulák tervezése és vizsgálata folyik, amelyek segíthetnek a szívelégtelenségben és a gyulladásos betegségekben szenvedőkön.
Kettős toborzóünnep Veszprémben
Az országban elsőként a „királynék városában” adtak át olyan toborzóirodát, mely nem katonai objektum területén található – nevezetesen a Pannon Egyetemen. Nem mellesleg május 30-án aláírta szerződését a századik megyei önkéntes területvédelmi tartalékos is.
Veszprém valódi Geopolisz!
Miért jó Veszprémben élni? Miért különleges városunk? Ezúttal Raffai Csilla, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének adjunktusa, turisztikai tanácsadó, idegenvezető és geotúra-vezető, a Veszprém másképp tematikus városnéző séták és Bakony-Balaton másképp vidékjáró programok szervezője válaszol nekünk.
Dr. Orbán László képviselte hazánkat a FAO Mezőgazdasági és Élelmezési Célú Genetikai Erőforrások Bizottsága Vízi Genetikai Erőforrások Munkacsoport ü
A FAO Mezőgazdasági és Élelmezési Célú Genetikai Erőforrások Bizottságának kezdeményezésére a Vízi Genetikai Erőforrások Munkacsoport évekkel ezelőtt megkezdte a világ haltenyésztésének rendelkezésére álló genetikai erőforrások felmérését. A munkacsoportban részt vevő 28 tagország - közöttük Magyarország - képviselői és a hozzájuk csatlakozó megfigyelők április végén három napos munkaértekezleten találkoztak a római FAO központban. Hazánkat idén március óta Dr. Orbán László, a Georgikon Kar címzetes egyetemi tanára képviseli ebben a munkacsoportban, így ő vett részt a fenti rendezvényen is.