2018. május 27., vasárnap
Hella névnap
INSTANT
Marketingben mérték össze tudásukat a középiskolások
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2018. április 6-án ismét megrendezte nagy sikerű Marketing Challenge Day nevű marketing versenyét középiskolások számára Veszprémben.
King Salman Award for Disability Research díjban részesült Sikné dr. Lányi Cecília
A Szaud Arábiában alapított „King Salman Award for Disability Research” díjat olyan kutatók nyerhették el második alkalommal, akik kimagasló tudományos eredményeik mellett a kutatásukat, munkásságukat a fogyatékkal élő embertársaik életvitelének, rehabilitációjuk segítésére fordítják.
Mikroreaktor rendszerrel bővül a Pannon Egyetem szénhidrogénipari kutató-fejlesztő laboratóriuma
A Pannon Egyetem MOL Ásványolaj- és Széntechnológiai Intézeti Tanszéke a GINOP-2.3.3-15-2016-00036 azonosító számú pályázat keretében szénhidrogénipari kutató-fejlesztő laboratóriumának célirányos bővítésére és korszerűsítésére nyert támogatást. A projekt megvalósítása során egy – országos viszonylatban is egyedülálló – mikroreaktor-rendszer (4 különböző méretű reaktorral) kerül beszerzésre, amely hozzájárul a nagy hozzáadott értékű, nagy energiatartalmú, környezetbarát motorhajtóanyagok és petrolkémiai termékek kifejlesztéséhez, ugyanakkor lehetővé teszi a szénhidrogén feldolgozó ipar kutatásainak és fejlesztéseinek felgyorsítását, színvonalának, tudományos és gazdasági jelentőségének további növelését. A berendezést egy célirányosan felújított laboratóriumban (reaktorkísérleti csarnokban) helyezik el.
A FELSŐFOKÚ OKTATÁS MINŐSÉGÉNEK ÉS HOZZÁFÉRHETŐSÉGÉNEK EGYÜTTES JAVÍTÁSA A PANNON EGYETEMEN
A Pannon Egyetempályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Emberi Erőforrás Operatív Program, Felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekébencímű pályázati felhívására. A támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült, így az Egyetem az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásában 1.246.546.969 Ft összegű támogatásban részesült. A pályázati projekt 2017. július 1. és 2021. augusztus 31. között kerül megvalósításra.
„Nyelvtanulással a boldogulásért” a Pannon egyetemen
A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegen nyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018. január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul.
700 millió forintot kapott kutatás-fejlesztésre a Pannon Egyetem
A kormány támogatásából a kutatási feltételrendszert és a kutatói utánpótlás képzést is fejlesztené a veszprémi egyetem.
Kiváló oktatókat díjaztak
Állami és miniszteri kitüntetéseket vehetett át a Pannon Egyetem több oktatója is március 15. alkalmából.
Intelligens városirányítási rendszereket fejlesztett az IBM vezette konzorcium
Lezárult az IBM Magyarország, a Pannon Egyetem, a Capture Zrt., a Delta Systems Kft. és a Libra Szoftver Zrt. közös kutatás-fejlesztési projektje, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatott. A projekt 2014-ben indult.
Üzemmérnök-informatikus képzés indul három képzőhelyen
A Pannon Egyetem (PE) veszprémi és nagykanizsai képzőhelyén, valamint a Budapesti Műszaki Egyetemen indul új rendszerű, gyakorlatra épülő alapszakként üzemmérnök-informatikus képzés - jelentette be Nagykanizsán az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára.
Lepsényi: a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak az iparban
Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián.
A bizonytalan világban Brusznyai szellemisége legyen a kapaszkodó
Hagyományos emlékhangversennyel és díjátadóval tisztelegtek Brusznyai Árpád emléke előtt a Brusznyai Alapítvány rendezésében szombat este a Pannon Egyetem aulájában.