2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Kalmár-díjban részesült Sikné Dr. Lányi Cecília

Sikné Dr. Lányi Cecília, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszék egyetemi docense 2016. november 29-én, a jubileumi tizedik Digitális Esélyegyenlőség konferencián Kalmár-díjban részesült.

Kalmár-díjat azok kaphatnak, akik a számítástudományban, illetve a számítástechnika alkalmazása területén értek el kimagasló eredményeket. A kitüntetést 1976-ban hozta létre a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság a hazai kibernatikai tudományok megalapítója, a Szegedi Tudományegyetem professzora, Kalmár László előtt tisztelegve.

Sikné Dr. Lányi Cecília az AAATE-diamond-award kitüntettje, Pro Educatione-díjas, mestertanár; az NJSZT Multimédia az Oktatásban szakosztálya 2009-ben Multimédia az oktatásban gyűrűvel ismerte el munkáját. Docens asszony a multimédiás és virtuális valóságot alkalmazó rendszerek területén több évtizeden keresztül végez aktív szakmai és iskolateremtő tevékenységet. Munkájának fontos célkitűzése az oktatás, illetve a rehabilitáció támogatása modern informatikai eszközökkel. Kutatási eredményeit a szakterület rangos nemzetközi konferenciáin mutatja be, melyek szervezésében is részt vesz. A Pannon Egyetem Műszaki Informatika Karának egyetemi docenseként számos hallgató szak-, diploma- és TDK-dolgozatának témavezetője.

A kitüntetéseket Dr. Friedler Ferenc, a Társaság elnöke és Alföldi István, a Társaság ügyvezető igazgatója adta át. Kalmár-díjat azok kaphatnak, akik a számítástudományban, illetve a számítástechnika alkalmazása területén értek el kimagasló eredményeket.