2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Burgonya Ágazati Fórum

2017. január 26-án, csütörtökön 10.00 órától a Pannon Egyetem Georgikon Karán (8360 Keszthely, Deák F. u. 16.) rendezik a Burgonya Ágazati fórumot. A Fórumot a korábbi évek bevált gyakorlatának megfelelően kerekasztal jelleggel, a jelenlévők aktív részvételére számítva szervezik meg.

A rendezvényen többek között a Földművelésügyi Minisztérium és a NÉBIH szakemberei átfogó előadásokban fogják ismertetni a szántóföldi növénytermesztés, benne a burgonyaágazat piaci kilátásait, a termelés és a hozzá kapcsolódó kutatási területek támogatási aktualitásait, a szaporítóanyag-ellátás helyzetét, a nemrég érvénybe lépett új vetőgumó-szaporításra és étkezés burgonya forgalomba hozatalra vonatkozó rendeletek hatását, működésük tapasztalatait. A Fórumon meghallgathatják továbbá a Burgonya Terméktanács szokásos évértékelését és piaci helyzetelemzését.

A program második felében bemutatásra kerül a Burgonyakutatási Központ legújabb fajtája, a Basa. A szokásos vitafórum témájául pedig a közmunkaprogramok burgonyatermesztéssel kapcsolatos kérdéskörének áttekintését választották.

A Fórum témáinak fontossága és a tervezhetőség érdekében részvételi szándékát január 23-ig szíveskedjenek jelezni a 83/545-104–es telefonszámon, vagy a Központrbk@georgikon.hu e-mail címén!

Minden, a burgonyatermesztésben érintett, a szakmája iránt elkötelezettséget érző szakembert szeretettel várnak a szervezők.