2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Tartja a pozícióját a Pannon Egyetem

Az idei hazai rangsorok mellett a nemzetközi felmérések is megerősítik: továbbra is a top egyetemek között tartják számon a Pannon Egyetemet a magyar felsőoktatási intézmények mezőnyében.

A Google Scholar adatbázisban nyilvántartott tudományos hivatkozások száma alapján készült legfrissebb, 2016. novemberi nemzetközi egyetemi rangsorban a Pannon Egyetem a hazai intézmények között az előkelő hetedik helyen szerepel, közvetlenül a magyar tudományegyetemeket követve. Az első három helyen az ELTE, a BME és a Debreceni Egyetem szerepel, s csak olyan vidéki nagyvárosok intézményei előzik meg a Pannon Egyetemet, mint Szeged és Pécs. Világszinten pedig a szintén rangos 1403. helyen található meg.

Az összes hazai egyetem közül ugyancsak hetedik a Pannon Egyetem (közvetlenül a magyar tudományegyetemeket követve) a Scopus publikációs adatbázis adatai - a mért tudományos teljesítmény, a tudományos közlemények száma és hatástényezői - alapján összeállított nemzetközi intézményi kiválósági rangsorban. A teljes lista megtekinthető ITT.