2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia névnap

Programozásból jelesre vizsgáztak a Pannon Egyetem informatikusai

  • Hírek
  • 2016.12.19
    13:43
  • Ericsson Magyarország
59 induló közül a 2. helyezést érte el a Pannon Egyetem informatikus csapata a 2016-os országos Ericsson C++ Programozó Bajnokságon.

A 2011-ben létrehívott verseny célja, hogy betekintést nyújtson az ifjú programozóknak az Ericsson világába, hosszú távon pedig akár munkalehetőséget is biztosítson nekik. A cég a világ vezető távközlési innovátoraként ma elsősorban az innováció és a “Hálózatba kapcsolt társadalom” megvalósulásának motorjaként működik, valós időben összekapcsolva mindenkit és mindent. Üzletfilozófiájuk lényege, hogy kreatív, inspiráló légkört teremtsenek a cég falain belül, ebből a termékeny, izgalmas, jövőbe mutató világból pedig minél többet szeretnének megmutatni az Ericsson C++ Programozó Bajnokságon is.

A verseny során a résztvevőknek minden esetben egy kreativitásra épülő feladatot kell megoldaniuk. Idén a foci volt a temeatika, így a versenyzők C++ programnyelven megírt kóddal irányították saját futballjátékosukat, a cél pedig az volt, hogy minél több helyzetet képesek legyenek kezelni, irányítani, kivédeni, megnyerni, ezzel egy kiképzett játékost létrehozni.

A résztvevők. Lent, bal oldalt a PE csapataA résztvevők. Lent, bal oldalt a PE csapata

Az idei évben összesen 59 csapat vett részt a bajnokságon az ország különféle egyetemeiről. Közülük a Pannon Egyetemet mindössze egy, a Gyuk Péter, Böröcz Péter és Koller Gergely MSc-s hallgatókból álló NotEnoughBeerException nevű csapat képviselte. Ezen a mérvadó országos szakmai versenyen a kar hallgatói méltó módon reprezentálták a veszprémi informatikai képzést, hiszen bejutottak a december 2-i döntőbe, ahol nagyon szoros versenyben végül második helyezést értek el. A fiúk nyereménye egy JBL Charge 3 Bluetooth hangszóró volt.