2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Díjazták a Pannon Egyetem oktatóit

Az egyetem két oktatója is rangos elismeréseket vehetett át a közelmúltban: dr. Ürge Lászlót a szakma, míg dr. Horváth Ottót a megye díjazta.

2016. december 15-én adta át a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetéseket. A közgyűlés alakuló ülésének huszonhatodik évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezés keretében dr. Horváth Ottó egyetemi tanár, a Mérnöki Kar Kémia Intézetének igazgatója részére adományozott Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetést.

Elismerésben részesült dr. Ürge László vegyész, a Szerves Kémia Intézeti Tanszék címzetes egyetemi tanár is. Dr. Ürge László a gyógyszerjelölt vegyületek tervezését és előállítását támogató új termékek és technológiák kidolgozása során nyújtott tudományos közreműködéséért és a létrehozásában végzett szakmai-üzleti vezetői tevékenységéért vehette át a Gábor Dénes-díjat 2016. december 22-én az Országházban. A Gábor Dénes díjat a NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma az elmúlt 5 évben folytatott, kiemelkedően eredményes innovatív teljesítmény elismeréseként adományozza.

Dr. Ürge László a díjjalDr. Ürge László a díjjal