2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Kutatói ösztöndíj felhívás

A béke és az európai integráció témáját kutató ösztöndíjprogramot hirdetett meg a Fundación Academia Europea de Yuste (FAEY) európai uniós alapítvány PhD hallgatók részére.

A Fundación Academia Europea de Yuste (FAEY) európai uniós alapítvány idén Európa-nap alkalmából V. Károly-díjjal tüntette ki az Erasmus program egyik megálmodóját, az olasz Sofía Corradi-t, amiért „sokat tett az európai felsőoktatási mobilitás érdekében”. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a FAEY a díjazott munkásságához kapcsolódó témában kutatói ösztöndíjakat hirdetett meg, amelyek témája a béke és az európai integráció (a pontos témamegjelölés: „Peace and European values as a potential model for integration and progress in a global world”).

A meghirdetett 10 ösztöndíjra olyan – többek között – európai uniós állampolgársággal rendelkező PhD hallgatók jelentkezését várják, akik történelem, politikatudományok, közgazdaságtan, jog vagy egyéb más társadalomtudományok terén folytatnak kutatásokat a felhívás tematikájához kapcsolódóan. A pályázóknak az ösztöndíjprogram keretében egy tanulmányt kell elkészíteniük, valamint részt vesznek az extremadura-i Yuste településen található királyi monostorban megrendezendő néhány napos szeminárium is, amelyen a kutatók a választott témájukhoz, készülő publikációjukhoz kapcsolódóan prezentációt tartanak.

A kutatói ösztöndíj munkanyelvei az angol és a spanyol. Az elkészült tanulmányokat a FAEY könyv formájában publikálja. Az ösztöndíjak összege személyenként legfeljebb 2500 euró.

Az idei ösztöndíj-pályázat az olasz kormány támogatása mellett valósul meg, így a felhívás kifejezetten bátorítja az olasz állampolgárságú vagy olasz egyetemeken tanuló doktori hallgatók jelentkezését.

A jelentkezési határidő 2017. január 29.

A pályázati felhívás és annak mellékletei (külön) letölthetők az alábbi holnapról angol és spanyol nyelven.