2018. június 19., kedd
Gyárfás névnap

Művészeti tábor az egyetemen

A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja immár nyolcadik alkalommal rendezte meg művészeti táborát. Az egyhetes, nem bentlakásos Drámajáték és Versmondó Táborban három korosztály is képviseltette magát, az általános iskola felső tagozatos diákjai éppúgy jelen voltak, mint a középiskolások vagy az egyetemisták.

Az előadóművészi technikák elsajátítása, a mindennapi kommunikáció, megnyilatkozás, kiállás csiszolása, személyiségfejlesztő, önismereti gyakorlatok mellett idén jelentős hangsúlyt kapott a színjátszás, hiszen a táboroztatók szakmai stábjában ott volt Kedvek Richárd színművész, aki egykor a Váci Mihály Irodalmi Színpadban, illetve hasonló nyári táborokban pallérozódott, ma pedig az egyik kedvelt sorozat Bezerédi doktora. Továbbá másik két színész is foglalkoztatta a táborozókat Erdélyi György és Habóczki Máté személyében. Ahogy lenni szokott, beszédtechnikát Molnár Erzsébet tartott, drámajátékokat Pucsek Zsuzsanna. Sz. Csordás Éva, Rábai Zsanett és a tábor vezetője, Felföldi Gábor pedig az előadóművészet, a szövegértés, az irodalmi műsorkészítés rejtelmeibe vezette be játékosan, interaktív módon a fiatalokat.

A megye számos pontjáról (Ajka, Balatonalmádi, Eplény, Hajmáskér, Herend, Nemesvámos, Noszlop, Pétfürdő, Tótvázsony, Veszprém, Zirc) érkező táborozók a hét alatt aktív közösséggé formálódtak, pénteken pedig tartalmas gálaműsor keretében búcsúztak a tábori mindennapoktól, Kosztolányi és Weöres verseket szavaltak, valamint Arany balladákra rögtönöztek kis színpadi előadásokat.