2018. június 22., péntek
Paulina névnap

Egyszerűbben a felsőoktatásba!

A Pannon Egyetem, az Együtt A Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ), a Matematikai Tehetségekért Alapítvány (MATE) valamint a Kutató Tanárok Országos Szövetsége (KUTOSZ) konzorciumi pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Emberi Erőforrás Operatív Program, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című pályázati felhívására. A támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült, így a Konzorcium az Európai Szociális Alap és Magyarország társfinanszírozásában 350.327.759,- Ft összegű támogatásban részesült. A pályázati projekt 2017. szeptember 01. és 2020. február 29. között valósul meg.

A projekt megvalósításával a konzorciumi tagok célja, a kevésbé fejlett régióban található székhellyel vagy telephellyel rendelkező felsőoktatási intézmények számára a felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai szakok (MTMI) népszerűsítése. További általános cél a középfokú intézményeket látogató fiatalok képzettségi szintjének javítása ezáltal a felsőfokú végzettséghez történő jutás fokozása.

A projekt közvetlen célcsoportjai:

  • Általános iskola 6-8. osztály, középiskola 9-13. osztály, képzők képzésében érintettek, cégek, vállalkozások, gazdasági szereplők, szakmai együttműködő partnerek, köznevelési intézmények pedagógusai, hátrányos helyzetű diákok.

A projekt közvetett célcsoportjai:

  • Pannon Egyetem oktatói, dolgozói, köznevelési intézmények pedagógusai, civil szervezetek, a pályázati projekt megvalósításában részvevő konzorciumi partnerek.

A pályázatban vállalt szakmai tevékenységek, úgymint MTMI területet érintő élményközpontú szakmai napok, roadshow-k, interaktív versenyek, műhelyfoglalkozások, szakkörök, egyetemi és vállalati nyílt napok, nyári egyetemek, képzők képzése, valamint a projektet népszerűsítő kommunikációs tevékenység hozzájárulnak az oktatási lánc szereplőinek hatékony és eredményes jövőbeni együttműködéséhez.