2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika névnap

„Nyelvtanulással a boldogulásért” a Pannon egyetemen

A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegen nyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018. január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul.

A konstrukció átfogó célja a középfokú oktatásban részt vevő tanulók nyelvtudásának javítása, illetve annak biztosítása, hogy a tanulók sikeresen készüljenek fel az emelt szintű idegen nyelvi érettségire.

A pályázatban a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar, a Nagykanizsai Kampusz vesz részt.

A Pannon Egyetem angol és német nyelvtanár szakos hallgatói tartanak élményközpontú, interaktív, nem formális nyelvi foglalkozásokat és táborokat. Ezen időszak alatt 2200 középiskolai diák kerül bevonásra programjainkba Veszprém, Zala és Fejér megye köznevelési intézményeiből. Ezzel párhuzamosan történik a középiskolai nyelvszakos pedagógusok ismeretanyagának bővítése is.

A projektben elvárt legfontosabb célkitűzések: 2200 középiskolai diák részvétele nyelvi kurzusokon, 4 db új képzési módszertan kidolgozása, 15 együttműködési megállapodás megkötése, tréningek tartása középiskolai nyelvszakos pedagógusoknak.

A projektről bővebb információ a www.uni-pannon.hu oldalon olvasható.