2019. július 17., szerda
Endre, Elek névnap

Egy hétvége, ahol a fiatalok adnak tanácsokat a felnőtteknek

Immár a tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tímár László Tanulmányi Emlékverseny és Esettanulmányi Megoldó Verseny, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar szervezésében. A résztvevők mélyebben beleáshatták magukat - többek között - abba, hogy hogyan lehet megtartani a jó munkaerőt…

Soós András, az Unilever gyárigazgatója szerint mind a résztvevő diákok, mind pedig a – jelen esetben helyszínt adó Unilever – is jól jár az esettanulmány során. A versenyzők megnézhetik, hogyan működik belülről egy vállalat, adott esetben milyen problémákkal küzdenek, illetve a vállalat is tanulhat a fiatalok lendületes, új gondolataiból, tanácsaikból.

A verseny alatt Csikós-Nagy Katalin kutatását használták fel a diákok. Mivel a munkaerőpiac az elmúlt években jelentős változásokon esett át, így a hétvége alatt a munkaerő megszerzése és megtartása is nagy szerepet kapott. A versenyzőknek 24 óra alatt kellett feldolgozni az esettanulmányt.

A verseny főszervezője Szentes Balázs. Az eseményre a veszprémi és a nagykanizsai kampuszról is képviseltették magukat a Pannon Egyetem hallgatói, de érkeztek még Miskolcról, Debrecenből, Kolozsvárról és Komáromból, Békéscsabáról.

Gasparetz András a verseny „lelkiismerete” minden szempontból nagyon jól sikerültnek jelentette ki a versenyt. Az idén volt a legtöbb szponzor, így a versenyzők értékes nyereményeket vehettek át. Érdekesség, hogy számos támogató korábban versenyzőként vett részt az eseményen, ma már zsűritagként.

Dr. Fehérvölgyi Beáta, a GTK dékánja elmondta, a szervezők nyitottak a vállalatok, a munkaerőpiacok felé, és a fiatal középiskolások felé is, de emellett a fiatalok ötleteire is teljes mértékben nyitottak.