2019. augusztus 20., kedd
István névnap

Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul.

A konstrukció átfogó célja a középfokú oktatásban részt vevő tanulók nyelvtudásának javítása, illetve annak biztosítása, hogy a tanulók sikeresen készüljenek fel az emelt szintű idegen nyelvi érettségire.

A pályázatban a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar, a Nagykanizsai Kampusz vesz részt. A Pannon Egyetem angol és német nyelvi mesterszakos hallgatói tartanak élményközpontú, interaktív, nem formális nyelvi foglalkozásokat és táborokat. Ezen időszak alatt 2200 középiskolai diák kerül bevonásra Veszprém, Zala és Fejér megye köznevelési intézményeiből. Ezzel párhuzamosan folyik a középiskolai nyelvszakos pedagógusok ismeretanyagának bővítése is.

A Pannon Egyetem július elseje és ötödike között rendezi a veszprémi kampuszon nyári idegennyelvi táborát, ahová 120 középiskolás tanulót várnak. A nyelvi tábor foglalkozásai az interaktivitás és a gyakorlat-orientáció jegyében zajlanak majd az élménypedagógia módszertani elvei szerint, és a szabadidős programokat is a célnyelven tartják meg. A Nagy Tavak Konzorcium fő oktatási témája a wellness és vezetői képességek lesz, ezért a szervezők ehhez az ismeretkörhöz illesztik a tábor gerincét adó angol és német nyelvi foglalkozások egy részét is.

A táborban délelőttönként az MFTK-s tanárjelöltek oktatnak angol illetve német nyelvre, kiegészítő programként a diákoknak lehetőségük lesz részt venni a Nagy Tavak Konzorcium előadóinak foglalkozásain. A tábori esti programokat színesíti, hogy a diákok megismerkedhetnek a Pannon Egyetem dél-afrikai, ghánai és kenyai hallgatóival, az ohiói Otterbein University mesterképzésben résztvevő diákjaival, továbbá a Burgenlandi Pedagógiai Főiskola tanítójelöltjeivel is. A szakmai megvalósítók célkitűzése, hogy élményekhez kötődő, új tapasztalások által megerősített nyelvtudással és megnövekedett motivációval térjenek haza a tanulók.

A projektről bővebb információ a https://nyelvtanulassal.uni-pannon.hu/ honlapon olvasható.

További információ kérhető: Dr. Poór Zoltán, szakmai vezető

Tel. +36-30-9721509, E-mail: poor.zoltan@mftk.uni-pannon.hu