2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád névnap

gasztro

Jó bornak is kell a cégér- Kihirdették a „Veszprém megye bora 2018” verseny győzteseit
A Kálmán Pince „Cabernet Franc” száraz vörösbora, valamint a Dobosi Pincészet „Bio Háromszög Olaszrizling” száraz fehérbora viselheti 2018-ban a „Veszprém megye bora” címet.
  • 2018.05.06. 04:00
  • vehir.hu
  • Fotók: Kálóczi Beáta
Olaszmeló
Ha egy borvidéket próbálunk meghatározni, körülírni, kénytelenek vagyunk a fő szőlő fajtáját megismerni, alaposan, hiszen az jellemzi a nagy egészet. Ha Balatonfüredről, Csopakról gondolkozunk: milyen arcot mutat itt az Olaszrizling? Az Olaszrizling, ez az ezerarcú magyar csoda.
  • 2018.05.01. 12:00
  • vehir.hu
  • Ecoport magazin
Veszprémi asztalokon a lengyel gasztronómia legjava
Március 19. és 25. között Veszprém lesz a lengyel-magyar barátság hete házigazdája. A kulturális kínálat mellett a gasztronómia is fontos szerepet kap.
  • 2018.03.03. 17:32
  • vehir.hu
„A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen.”
Poór Balázzsal, a kínai gyógymódok mesterével beszélgettünk a kínai orvoslás, és azon belül is a kínai gyógyító konyha különleges erejéről.
  • 2018.01.18. 12:30
  • Riskó Annamária
  • Domján Attila
Az életszerűbb éttermek kerülnek előtérbe 2018-ban
Visszaszorulóban a fine-dining, feljövőben a bisztró vonal. A tömegek étkezési kultúrája egyre inkább előtérbe kerül - mondja Martonosi Zsolt, a Baricska Csárda vezetője, akit arról kérdeztünk röviden, hogyan látja, milyen gasztronómiai trendek uralkodhatnak idén Magyarországon.
  • 2018.01.16. 12:00
  • Ge. Á.
  • Domján Attila
Ha indiai étel, akkor változatosság
Ha az indiai ételekre gondolok, mindig az jut eszembe, hogy milyen színesek, változatosak. Lessünk be egy kicsit az indiai konyhába!
  • 2018.01.16. 04:02
  • Tokos Bianka
A fejlődés iránya a borászati turizmus
A főúttól nem kell messze menni, hogy az ember rácsodálkozzon a csopaki dűlőkre. Ahogy kiszállok az autóból, megcsap az ősz reggeli hűvös; a völgy fölött lebegő látványos ködpárát máris oldani kezd a szikrázó napsütés. Jásdi István személyesen nyit kaput, egy pohár rizlinggel és hellyel kínál a gangon. Amíg bort és bodzaszörpöt tölt, sóhajtva dőlök hátra, nyugtázva, hogy a festői látványtól máris teljes a napom.
  • 2017.12.30. 04:00
  • vehir.hu
  • Ecoport magazin
Ha megvan a vízió, a dolgok működni fognak
A környék, és talán az ország vendéglátósainak nem kell bemutatni Martonosi Zsoltot. Ő a veszprémi Chianti Étterem vezetője és a Füredi Baricska Csárda gazdája. Ezek mellett a Gusto Delicate boltokat is igazgatja, szabadidejében pedig piacokra és Michelin-csillagos éttermekbe jár tanulmányútra. Interjúnkban a vendéglátás alaptézisei mellett a környékbeli gasztronómia helyzetéről is beszélgettünk.
  • 2017.12.29. 04:00
  • Ge. Á.
  • Ecoport magazin
A badacsonyi aszú
Sietek leszögezni: a badacsonyi aszú – jogilag – nem létezik. De Magyarországon ebben az esetben sem találkozik a törvénykezési szándék a valós élettel.
  • 2017.12.28. 04:00
  • vehir.hu
Kacatok helyett az ünnepekre…
Minden évben nagy dilemma, hogy milyen ajándékot vegyen az ember egy ismerősének, párjának, rokonának vagy munkatársának. A megszokott határidőnaplók és vicces zoknik helyet ajándékozhatunk ajándékcsomagot is, ám ebből sem az előre legyártott, hipermarketekben kaphatót. A Gusto Delicate-ban prémium minőségű élelmiszerekből állíthatunk össze szinte bármilyen kombinációt. Gurmék, ínyencek, borkedvelők és speciális étrendűek most ne figyeljenek!
  • 2017.12.20. 04:00
  • Ge. Á.
  • Domján Attila
  • Ecoport magazin
1 2 3 4 5 ... »