2018. augusztus 15., szerda
Mária névnap

gasztro

A kisüzemi sörfőzdék nyomában - I. rész
Avagy mit tudnak a kisebb sörfőzdék, és mit igyunk a kánikulában, ha már unjuk a nagyüzemi portékát? A Gusto Delicate és vehir.hu mini-videósorozatában a kisüzemi sörfőzdék tételeit vesszük górcső alá. Elsőként a Szent András Sörfőzdét néztük meg.
  • 2018.08.13. 12:00
  • Ge. Á.
Körbenyaltuk a belvárost
„Nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket.” Bár a Bikini egy kicsit mást értett e sorok alatt, mi most szó szerint vettük őket és úgy döntöttük, nyakunkba vesszük Veszprém belvárosát, hogy nyomába eredjünk a legjobb fagylaltnak.
  • 2018.08.09. 12:45
  • vehir.hu
  • Bertalan Melinda
Hétvégénte grilleznek a Kossuth utca tetején
A húsz éve működő veszprémi Szendvics Büfé péntekenként és szombatonként kitelepül egy mobil grillezővel, hogy közvetlenebb kapcsolatot alakítson ki a vendégeivel.
  • 2018.07.24. 12:00
  • Ge. Á., Kovács Bálint
A jó fagylalt titka a fegyelem
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete ismét megszervezte Az év fagylaltja versenyt, amelyet Szegeden tartottak a Virág Cukrászdában. Az alapanyaggyártók és - forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás, az Aromitalia - Nectar Kft. értékesítési vezetője homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.
  • 2018.06.02. 12:00
  • Tokos Bianka
  • Szalai Csaba
  • képek: facebook.com/andok.tamas
Jó bornak is kell a cégér- Kihirdették a „Veszprém megye bora 2018” verseny győzteseit
A Kálmán Pince „Cabernet Franc” száraz vörösbora, valamint a Dobosi Pincészet „Bio Háromszög Olaszrizling” száraz fehérbora viselheti 2018-ban a „Veszprém megye bora” címet.
  • 2018.05.06. 04:00
  • vehir.hu
  • Fotók: Kálóczi Beáta
Olaszmeló
Ha egy borvidéket próbálunk meghatározni, körülírni, kénytelenek vagyunk a fő szőlő fajtáját megismerni, alaposan, hiszen az jellemzi a nagy egészet. Ha Balatonfüredről, Csopakról gondolkozunk: milyen arcot mutat itt az Olaszrizling? Az Olaszrizling, ez az ezerarcú magyar csoda.
  • 2018.05.01. 12:00
  • vehir.hu
  • Ecoport magazin
Veszprémi asztalokon a lengyel gasztronómia legjava
Március 19. és 25. között Veszprém lesz a lengyel-magyar barátság hete házigazdája. A kulturális kínálat mellett a gasztronómia is fontos szerepet kap.
  • 2018.03.03. 17:32
  • vehir.hu
„A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen.”
Poór Balázzsal, a kínai gyógymódok mesterével beszélgettünk a kínai orvoslás, és azon belül is a kínai gyógyító konyha különleges erejéről.
  • 2018.01.18. 12:30
  • Riskó Annamária
  • Domján Attila
Az életszerűbb éttermek kerülnek előtérbe 2018-ban
Visszaszorulóban a fine-dining, feljövőben a bisztró vonal. A tömegek étkezési kultúrája egyre inkább előtérbe kerül - mondja Martonosi Zsolt, a Baricska Csárda vezetője, akit arról kérdeztünk röviden, hogyan látja, milyen gasztronómiai trendek uralkodhatnak idén Magyarországon.
  • 2018.01.16. 12:00
  • Ge. Á.
  • Domján Attila
Ha indiai étel, akkor változatosság
Ha az indiai ételekre gondolok, mindig az jut eszembe, hogy milyen színesek, változatosak. Lessünk be egy kicsit az indiai konyhába!
  • 2018.01.16. 04:02
  • Tokos Bianka
1 2 3 4 5 ... »