Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
17°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
17°C

Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár

2024. május 5. 22:24 // Forrás: CNN
Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását.

Robin Lachhein és Judith Schneider számára például már komoly hobbivá vált, hogy Veronában, Los Angelesben vagy éppen Izlandon utazgatva ne csak szimpla fotókat készítsenek a tájról, az épületekről és magukról, hanem egy-egy kép erejéig újrajátsszák a Levelek Júliának, a Kaliforniai álom vagy éppen a Trónok harca egy-egy híres jelenetét ott, ahol azok maguk is forogtak.

A német páros épp egy évtizede készítette el az első ilyen fotóját Prágában, a Károly-hídon, az 1996-os Mission Impossible itt játszódó pillanatát felidézve. Lachhein és Schneider addigra több nagy utazáson is túl voltak, és következő vakációjukra szerettek volna valami új, izgalmas dobást kitalálni.  Több ötletük is támadt, de végül a fenti lett a befutó, és a következő években Rómától Izlandon és New Yorkon át Utahig bejárták a világot, hogy elkészítsék olyan híres alkotások promóciós fotóinak vagy jelenteinek saját verziójú másolatát, mint a Thelmas és Louise, Az éhezők viadala, Az ördög Pradát visel, a Trónok harca és A nagy pénzrablás.

Időközben a pár egy Instagram oldalt is indított Secret Famous Places néven, ahol megosztották a képeiket az eredetiek mellé helyezve. Jelenleg közel 55 ezer követőjük van, kreációikat pedig olyan hírességek is kedvelték, mint Hilary Swank és Marion Cotillard.

Lachhein elmondása szerint egyébként sok barátjuk kezdetben azt gondolta, képeik csak ügyes Photoshop manipulációk, hiszen megtalálni a megfelelő helyszínt, beöltözni és még a tökéletes másolathoz szükséges fotós szöget is megtalálni nem kevés meló. Az első próbálkozásuk Prágában a Mission Impossible rekreálásával nem is volt túl sikeres: mire minden előkészületet elvégeztek – smink, jelmez, megfelelő helyszín, póz, szög –, zuhogni kezdett az eső. Másnap végül sikerült elkészíteni a képet, néha azonban ez még ennél is több kihívással jár.

Olykor rengeteget tervezést követel meg magának a helyszínnek a megtalálása: a Kaliforniai álom napfelkeltés táncos jelenetéért például órákat gyalogoltak, a 10000 BC című kalandfilm jelenetének újrajátszásához pedig az új-zélandi lakosok segítségére volt szükségük, hogy megtalálják a megfelelő sziklát. Mint mondják, általában minél kevésbé ismert a film, annál nehezebb dolguk van a helyszínnel – ilyenkor több órán keresztül is böngészik a Google Mapset, hogy jobb rálátásuk legyen a környékre. De olyan is előfordult, hogy speciális engedélyre volt szükségük, hogy bejuthassanak valahova.

Sok gondolkodnivalót tud adni a ruházat is: értelemszerűen nem akarják drága kosztümökre költeni a pénzüket Schneiderék, bármilyen jól is mutatnak a képek, és egy halom ruhával se túl kényelmes órákon keresztül mászkálni, így itt is próbálnak újrahasznosítani, vagy barátoktól kölcsönkérni.

Van, hogy a tömeg az akadály: a Csillagainkban a hiba híres amszterdami padjánál például órákat kellett várniuk, olyan sokan akarták más turisták is megörökíteni ottlétüket. De olyan is van, hogy épp az emberek segítenek nekik: a Forrest Gump Monument Valley-beli jeleneténél például az arra járókat kérték meg, hogy álljanak be a fotóra az autentikusabb hatás kedvéért.

Mostanra egyébként már közel 100 film- és sorozatjelenetet alkottak meg a saját verziójukban, és bár nem minden esetben egy-egy jelenet lemásolásának lehetősége alapján választják ki az úti céljukat, azért saját bevallásuk alapján úgy érzik, pár évig még elszórakoztatják magukat ezzel a hobbival.

Fotók: Secret Famous Places via BoredPanda

Bertalan Melinda
további cikkek
Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Rendkívül furcsa, provokatív kérdést tett fel hét nőnek nemrégiben egy népszerű, külföldi tiktoker. A kérdés így szólt: inkább egy medvével, avagy sokkal inkább egy idegen férfival találkoznának egy elhagyatott erdőben? 2024. május 12. 21:18 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.