Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egész nyáron a motorosokra vadásznak / Kirajzottak a motoros rendőrök megyénk útjaira

2008. június 27. 15:05
Péntektől egészen a nyár végéig minden motoros rendőrt bevet a Veszprém Megyei Főkapitányság, hogy kiszűrjék a szabálytalankodó motorosokat. Az első akció pénteken este 8 óráig tart, most épp a 71-es főúton. De hamarosan térségünk minden veszélyes útszakaszára kirajzanak majd. A rendőrök abban bíznak, hogy a motorosok legalább a komoly szankcióktól tartva betartják majd a KRESZ-t és a megszabott sebességhatárt.

Az első napon heten vettek részt az akcióban, de az elkövetkező hónapokban a megye minden motoros rendőre nyeregbe pattan. A motorosok bevetésére azért van szükség, mert a gyalogos, vagy autós járőröknek esélyük sincs a száguldozókkal szemben, - mondta a Vehírnek Reiter Barnabás a közlekedésbiztonsági osztály megbízott vezetője. A statisztikai adatok jól alakultak az elmúlt egy évben. A tavalyi évben, június végéig 30 motoros baleset történt és ketten vesztették életüket az utakon. Idén ez a szám 19-re csökkent.

A megyei főkapitányság komoly erőfeszítéseket tesz, hogy visszaszorítsa a balesetek számát, ehhez viszont a közlekedőknek is partnernek kell lenniük. Vagy ha nem, hát súlyos szankciókra számíthatnak. Ha az ellenőrzések során valakinél valami nincs rendben, gondolkodás nélkül, azonnal megteszik a szükséges intézkedést. Ez eddig is így volt. Ahol életekért felelünk, ott nincs tolerancia, - fogalmazott a közlekedésbiztonsági osztály megbízott vezetője. Most a fokozott ellenőrzések során elsősorban azt ellenőrzik, hogy műszakilag rendben vannak-e a járművek, megfelelnek e az előírásoknak, betartják e a KRESZ-t és a közlekedési szabályokat, többek közt a sebességkorlátozást. Kiemelten figyelnek arra, hogy szabályosan vannak e felszerelve a járművekre a rendszámtáblák, sok motoros ugyanis különböző trükkökkel próbálja kicselezni a rendőröket és a traffipaxot. A büntetés mértéke szigorú. Egy meghajlított rendszámtábláért például ötvenezer forint bírság dukál.

A rendőrök abban bíznak, hogy visszatartó ereje lesz a sűrűbb, hatékonyabb ellenőrzéseknek, s legalább ez arra sarkalja majd a motorosokat, hogy tartsák be a szabályokat. A legtöbb száguldozónak azt ugyanis hiába mondja bárki, hogy a sebességért nem csak saját életükkel, de másokéval is játszanak.  Augusztus végéig a 71-es mellett a 73-as, a 73-01es főúton, illetve a 82-esen is feltűnhetnek motoros rendőreink. Kéthetente egy teljes napra megszállnak majd egy adott útszakaszt.

 

 

Füssy Angéla
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.