Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
12°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
12°C

Legyen más a szenvedélyed!

2014. december 4. 12:37
Veszprémbe érkezett csütörtökön az az országos roadshow, amely a fiatalokat igyekszik megszólítani a tiszta szenvedélyek keresésének pozitív üzenetével.

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormányzat által megfogalmazott Nemzeti Drogellenes Stratégia első számú feladata a megelőzés, valamint olyan programok kidolgozása és lebonyolítása, amelyek hatékony szerepet játszanak a prevencióban.

A helyettes államtitkár szerint szenvedélybetegség volt, van és lesz is. Nem szabad azt gondolnunk, hogy teljesen felszámolható a drogfogyasztás, azonban a kormány célja, hogy olyan stratégiákat és programokat hívjon életre, amelyek segítik a megelőzést. Nyitrai Imre hangsúlyozta, hogy párbeszéd nélkül nincsen együttműködés. Minden olyan programnak, amely a prevencióval foglalkozik, a párbeszéd a kulcsa.

Nyitrai ImreNyitrai Imre

A „Legyen más a szenvedélyed” elnevezésű projekt, illeszkedve a Nemzeti Drogellenes Stratégia alapelveihez és elvárásaihoz, megvalósítandó célként tűzte ki maga elé a kábítószer fogyasztás arányának csökkentését, a tiszta tudta, a józanság fontosságának hangsúlyozását.

Strenner Zoltán a város Közjóléti Bizottságának elnöke hozzátette, hogy Veszprém szívesen ad otthont a kábítószer-fogyasztás megelőzésével kapcsolatos programoknak. Véleménye szerint nagyon fontos a megelőzésre irányítani a figyelmet, hiszen gyógyítani sokkal nehezebb és költségesebb.

Strenner ZoltánStrenner Zoltán

Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy az egy évvel ezelőtt elfogadott Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia kiemelten foglalkozik a fiatalokat fenyegető kriminális veszélyekkel. Fontos a fiatal korosztály figyelmét ráirányítani a szenvedélybetegségek által okozott problémákra, hiszen ebben a korban még nem beszélhetünk teljesen kialakult személyiségről. Garamvölgyi László szerint ha a személyiség-fejlődés ebben az időszakban rossz irányt vesz, az később közösségeket és életeket tehet tönkre. Egy prevenciós program csak akkor lehet sikeres, ha alternatívákat és kitörési pontokat kínál. A „Legyen más a szenvedélyed” program a sport, a művészet és a tudomány területén kínál alternatívákat a fiataloknak. 

Garamvölgyi LászlóGaramvölgyi László

A roadshow veszprémi állomásán a résztvevő fiatalok betekintést nyerhettek a projekt által nyújtott lehetőségekbe, és részt vehettek különböző sport és művészeti foglalkozásokon. A programhoz olyan ismert művészek és sportolók is csatlakoztak, mint Mocsai Lajos vagy az Animal Cannibals. 

Csepely Máté
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.