Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 7. Ambrus
Veszprém
6°C
2025. december 7. Ambrus
Veszprém
6°C

Szakácskönyv új szemszögből

2015. február 12. 17:00
Beszélgetés keretében mutatták be a Chianti étterem szakácsairól is szóló gasztronómiai könyvet csütörtök délelőtt Veszprémben.

Nagy Séfkörút néven kezdte meg országjáró könyvbemutató-turnéját a Nagy SÉF könyv című iromány alkotói gárdája, melynek első állomása csütörtökön a helyi Chianti étterem volt.

A könyv azért mondható különlegességnek, mert eltér az eddigi szokásos szakácskönyvektől, hiszen a szakácsról is szól, nem csak a főztjükről. A Nagy Séfkönyv oldalain 25 kiváló séf – köztük Varga Roland és Ruprecht László a Chiantiból – mesél önmagáról, a sikerhez vezető útról, a hagyományokról, és a megújulásról, a csúcsgasztronómia útvesztőiről.

„Azt vettem a fejembe egy évvel ezelőtt, hogy szeretnék készíteni egy olyan könyvet, amiben a mai magyar csúcsgasztronómia legfontosabb szereplőit gyűjtöm csokorba azért, mert azt láttam, nincs olyan könyv itthon ami egy séf életét és egy-egy ételét tanulmányozná.” – kezdte a könyv bemutatását Szabó Edit, a könyv szerzője, aki korábban a TV Paprika alapító-főszerkesztője volt. Hozzáfűzte: „nem csak egy szakácskönyvről van szó, hanem portrészakácskönyvről. Egyrészt vannak benne receptek, másrészt vannak benne olyan életinterjúk is, amik feltárják, hogyan lesz egy kisgyerekből egy élete álmát megvalósító séf.”

Gyurik Gábor, Varga Roland, Szabó Edit és Vető GáborGyurik Gábor, Varga Roland, Szabó Edit és Vető Gábor

A könyvbemutatón a szerző mellett Gyurik Gábor a pannonhalmai Viator Étterem konyhafőnöke, Varga Roland a Chianti konyhafőnöke, és Vető Gábor a könyv fotósa és tervezője beszélgettek a könyv elkészüléséről, amely során szó esett többek között az ételekről és az illusztrációk elkészítéséről is.

Varga RolandVarga Roland

Ge. Á.
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.