Nagy Séfkörút néven kezdte meg országjáró könyvbemutató-turnéját a Nagy SÉF könyv című iromány alkotói gárdája, melynek első állomása csütörtökön a helyi Chianti étterem volt.
A könyv azért mondható különlegességnek, mert eltér az eddigi szokásos szakácskönyvektől, hiszen a szakácsról is szól, nem csak a főztjükről. A Nagy Séfkönyv oldalain 25 kiváló séf – köztük Varga Roland és Ruprecht László a Chiantiból – mesél önmagáról, a sikerhez vezető útról, a hagyományokról, és a megújulásról, a csúcsgasztronómia útvesztőiről.
„Azt vettem a fejembe egy évvel ezelőtt, hogy szeretnék készíteni egy olyan könyvet, amiben a mai magyar csúcsgasztronómia legfontosabb szereplőit gyűjtöm csokorba azért, mert azt láttam, nincs olyan könyv itthon ami egy séf életét és egy-egy ételét tanulmányozná.” – kezdte a könyv bemutatását Szabó Edit, a könyv szerzője, aki korábban a TV Paprika alapító-főszerkesztője volt. Hozzáfűzte: „nem csak egy szakácskönyvről van szó, hanem portrészakácskönyvről. Egyrészt vannak benne receptek, másrészt vannak benne olyan életinterjúk is, amik feltárják, hogyan lesz egy kisgyerekből egy élete álmát megvalósító séf.”
A könyvbemutatón a szerző mellett Gyurik Gábor a pannonhalmai Viator Étterem konyhafőnöke, Varga Roland a Chianti konyhafőnöke, és Vető Gábor a könyv fotósa és tervezője beszélgettek a könyv elkészüléséről, amely során szó esett többek között az ételekről és az illusztrációk elkészítéséről is.


