Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C

Nyugat-Európában is téma az Uber

2016. január 26. 16:19 // Forrás: mti
Párizsban összecsaptak az Uber ellen tüntető taxisok a rendőrökkel, Spanyolországban újra engedélyezhetik a betiltott alkalmazás működését.

Húsz embert őrizetbe vettek, amikor erőszakba csapott át a párizsi taxisok Uber-elleni tüntetése, de Olaszországban is voltak - jóval szelídebb - tiltakozások - írj a HVG. A hetilap online kiadása szerint utakat zártak le, és autógumikat gyújtottak fel az Uber taxiszolgáltatás ellen tiltakozó párizsi taxisok.

Ezerkétszáz taxis torlaszolta el a Roissy és Orly reptér felé vezető és az északi Porte Maillot környéki utakat. Párizs belvárosában a gazdasági minisztériumnál nagyjából 140 kocsival tiltakoztak. A rendőrség könnygázt vetett be a fuvarozók ellen, és húsz embert őrizetbe vettek a rendbontók közül.

Kedden több olasz városban is tüntettek az Uber ellen, a Repubblica.it azt írja, Rómában, Firenzében és Nápolyban voltak tiltakozások, de ezek nem jártak erőszakkal.

Eközben a spanyol gazdasági versenyhivatal azzal a javaslattal fordult a helyi kormányhoz, hogy vonják vissza az Ubert érintő korlátozásokat, mivel azok versenyellenesek - tudósít az Index. Spanyolországban 2014-ben az Uber felfüggesztette működését, miután egy bíró végzést adott ki egy madridi taxis társaságtól érkezett kérés nyomán. A napokban azonban fordulat történt. A spanyol versenyhivatal sajtóközleménye szerint “csökkenti a versenyt a városi személyszállítási szolgáltatások esetében és a monopol helyzetet erősíti a taxis piacon” az utazásmegosztó szolgáltatások tiltása.

Múlt héten Londonban a helyi közlekedési felügyelet elvetette az Ubert korlátozó intézkedések bevezetését.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.