Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C

Megint az Uber ellen tüntetnek a taxisok

2016. március 10. 9:16 // Forrás: mti
Taxisdemonstráció kezdődött csütörtök reggel a fővárosban, a szervezők közlése szerint a januári demonstráció után ismét az Uber közösségi személyszállító működése ellen tiltakoznak.

A résztvevők a Hősök terén gyülekeztek. Az MTI tudósítója 15, a demonstrációban részt vevő taxit számolt meg. A Főtaxi már korábban arról tájékoztatott, hogy a cég gépjárművei nem vesznek részt a tüntetésben. A tervek szerint a demonstráció résztvevői négy csoportra oszlanak: az egyik csoport a Budapesti Közlekedési Központhoz, egy másik csoport a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a harmadik az amerikai nagykövetséghez, a negyedik pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz hajt. Utóbbi két helyszínen petíciót is át kívánnak adni. A tiltakozás a tervek szerint a Deák téren folytatódik, ahol 11 órától forgalomlassító demonstrációt tartanak, vagyis egy sávot elzárnak a forgalom elől. A taxik háromnegyed 9-kor indultak el rendőri felvezetéssel a Hősök teréről.

Az Uber Hungary Kft. 2014 novemberében kezdte meg magyarországi működését, a cégnek 26,203 millió forint nettó árbevétele és 4,071 millió forint vesztesége volt tavaly a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint. Az okostelefonokra letölthető utazásmegosztó alkalmazással az autósok és az utasok online találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik. Az Uber-sofőrök magyarországi számlájukra kapják meg bevételeiket.

A taxitársaságok tiltakoznak az Uber működése ellen, mondván, hogy ugyanolyan személyszállítási szolgáltatást végeznek, mint ők, miközben nem felelnek meg a taxisokra vonatkozó szabályoknak. Az Uber ugyanakkor azt állítja, hogy nem taxi, hanem egy technológiai rendszer, egy informatikai cég, amely olyan online piacteret üzemeltet, amelyen keresztül különböző jellegű szolgáltatások működnek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.