Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

A nyolcadikasok 97 százalékát felvették

2016. április 26. 12:36 // Forrás: mti
Kedden befejeződött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása: a nyolcadikos tanulók 97 százalékát felvették valamely középiskolába - közölte az Oktatási Hivatal.

A hivatal tájékoztatása szerint a felvételi eljárásban 82 411 nyolcadik évfolyamos, 7 143 hatodik évfolyamos és 5 481 negyedik évfolyamos tanuló vett részt. Ez utóbbi két csoport a hat-, illetve a nyolc évfolyamos gimnáziumokba felvételizőket jelenti.

Az idei általános felvételi eljárásban a nyolcadikos tanulók 97 százalékát (79 975 diák) felvettékvalamely középfokú oktatási intézménybe. A felvettek 77,4 százaléka (61 896 diák) az általuk megjelölt legelső helyre, 94,6 százalékuk pedig (75 690 diák) az első három helyen megjelölt terület egyikébe jutott be.

A középfokú intézmény keddig értesítette a jelentkező tanulókat a felvételi döntésről, azaz jelentkezésük elfogadásáról vagy elutasításáról. Ezzel lezárul a középfokú felvételi eljárás általános szakasza. Azok számára, akik most nem jutottak be középfokú iskolába, május 2. után kezdődik rendkívüli felvételi eljárás időszaka. Ekkor a továbbtanulás intézése már egyénileg, közvetlenül a középfokú iskolákban való jelentkezéssel, egyeztetéssel történik.

Az elektronikus felvételi rendszer segítségével azoknak a középfokú iskoláknak az adatait, ahol a felvettek alacsony száma miatt rendkívüli felvételi eljárást kell kiírni, az Oktatási Hivatal tájékoztatásul közzéteszi a www.oktatas.hu honlapon a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2015/2016. tanév) menüpontban.

Az általános felvételi eljárás keretében középfokú iskolába fel nem vett 8. évfolyamos tanulók számára létszámuk többszörösének megfelelő üres hely maradt a középfokú intézményekben. A tanköteles korú tanulóknak az esetlegesen eddig sikertelen felvételijük ellenére is kötelező az iskolaválasztás - írta a hivatal.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.