Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Garázsból sílécet?

2016. december 21. 13:30
Az Endrődi lakótelepen december óta üzemel Rádai Ferenc síbörzéje és szervize, ahol méltányos áron juthatunk a legnépszerűbb márkák biztonságos sí és snowboard felszereléseihez, de akár bérelhetünk is. Az árakból szinte alkudni kötelező!

Rádai Ferenc 13 éve hódol régi szerelmének, a síelésnek. Évek óta szervezője a budapesti és miskolci síbörzéknek. Eleinte csak kis tételben, városról városra járta a különböző börzéket, mígnem annyi felszerelést sikerült összegyűjtenie, hogy összejött egy egész boltra való. Ahogy meséli, ismerősei egyre többször kérték kölcsön addig dobozokban tárolt síléceit és bakancsait, míg végül arra gondolt, elindítja saját üzletét.

Idén márciusban rá is talált a megfelelő helyre, egy 30 négyzetméteres dupla-garázsra az Endrődi lakótelep 49. szám mellett. Kis helyrepofozás után decemberben megnyitotta Síbörze Veszprém nevű boltját, ahol elmondása szerint elérhető áraival kívánja közelebb hozni a havas sportokat azokhoz is, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak többszázezres sífelszerelés megvételét.

Úgy látja, Magyarországon a közép- és felsőosztály sportjává váltak a havas sportok, ám szerinte ennek nem feltétlenül kell így lennie. A garázsból kialakított üzletében a legismertebb és legnépszerűbb márkák megannyi karbantartott felszerelése közül válogathatunk, sőt, ha tetszik, meg is vásárolhatjuk, vagy beszámíttathatjuk sajátunkat. A bolt ráadásul minden használt termékre fél év garanciát vállal. Ahogy mondja, boltja börze jellegéből adódóan az árakból szinte kötelező alkudni.

A polcokon mintegy 150 pár síbakancs sorakozik a 26-os mérettől elkezdve egészen az 50-esig. Síléceket - mintegy 120 párat - a 90 cm-estől a 170 cm-es hosszúságig találunk falakon. A snowboardokból és a sisakokból is gazdag a kínálat, szinte minden korosztály megtalálhatja a magának megfelelőt.

Azonban hiába használt felszerelésekről van szó, a tulajdonos nagy hangsúlyt fektet a biztonságra: kezéből nem enged ki semmilyen hibás, vagy használhatatlan terméket, azokat rendszeresen karban tartja, és ha szükséges vagy van értelme, javítja.

Üzlete egyik felében egy szervizhelység is üzemel, amelyben hobbiból ő maga szereli a léceket és kötéseket. Tudását egy professzionális külföldi szerviz-központban szerezte, ahonnan nem csak a tapasztalatot hozta magával, hanem az alkatrészeket és berendezéseket is.

Nyitvatartás

Hétköznap: december 1-től március 1-ig hétköznap 14.30-19.00-ig
Hétvégén: bármikor előzetes megbeszélés alapján.

Rádai Ferenc
Időpontegyeztetés: +36 70 260 60 67
Cím: 8200 Veszprém, Endrődi S. u. 49. sárga garázs
www.siborzeveszprem.hu

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.