Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vásárlási bumm a lakberendezési piacon

2017. január 3. 14:16
Évértékelő rovatunkban arra kértük Huszár Esztert, a veszprémi Profi Padló áruház üzletvezetőjét, hogy értékelje a lakberendezési ágazat 2016-os évét.

Milyen trend volt tapasztalható a mögöttünk álló évben a lakberendezési piacon?

A 2016-os év egyértelmű növekedést mutat az eladásokban a korábbi évekhez képest. Egyfajta vásárlási bummról beszélhetünk már a 2015-ös esztendő második félévétől. A kormány nagyban támogatja a lakásvásárlást, -építést, ez egyértelműen kedvező nekünk, hisz ezeket a házakat, lakásokat be is kell rendezni. Érezhetően fellendült az ingatlanpiac, sokan befektetési céllal is költöttek lakásaikra, ingatlanjaikra. Az albérletárak is felszöktek, s a kiadott ingatlanok minősége is emelkedett.

Profi Padló lakberendezési üzlet, Veszprém, Almádi u. 19Profi Padló lakberendezési üzlet, Veszprém, Almádi u. 19

Továbbra is a funkcionalitás az elsődleges szempont a vásárlóknál?

Korábban lehet, hogy így volt. Ma már mindenki szereti saját képére formálni életterét. Egy megvásárolt ingatlan pedig sosem olyan, ami az új tulajdonosnak teljes mértékben tetszik. A Profi Padló termékeivel személyre tudják szabni, igazi otthonná tudják varázsolni lakásaikat ügyfeleink, ezért térnek be hozzánk.

Az igények területén érzékelhető valamilyen változás a korábbi évekhez képest?

A vásárlók elmozdultak a prémiumkategória felé. Korábban az volt a fontos, hogy találjanak valamilyen megoldást otthonaikban. Laminált padlóból a legolcsóbb megoldásokat választották. Ma már szinte csak minőségi, irodai kopásállóságú padlóburkolatot választanak. Nem az ár, hanem a minőség és a tartósság az elsődleges szempont. Ez is a 2016-os esztendő újdonsága volt. A lakásberendezés teljes palettáján érezhető, hogy a minőségi, mutatós darabokat keresik az ügyfelek. Befektetési céllal is invesztálnak ingatlanjaikba a vendégeink. Kisebb ráfordítással, s jó érzékkel megválasztott termékekkel, valamint egy kis munkával több millió forintos értéknövelést is el lehet érni az ingatlanpiacon.

Milyen területen képesek szaktudásukkal tanácsot adni?

Minden eladónk ki van képezve, így bármilyen kérdésben tudunk segíteni. Bár profi lakberendezők nem vagyunk, bátran ki merem mondani, hogy az évek tapasztalatával egy egész lakás berendezését is ránk lehet bízni.

Mit vár az új esztendőtől?

Bízom benne, hogy 2017-ben is folytatódik az eladási statisztikák növekedése. Azt gondolom, hogy idén is bátran belevágnak az emberek a felújításokba, átalakításokba.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.