Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pokolian izgalmas autót vehetünk a Toyotánál

2017. január 13. 15:31
A Toyota legújabb dobása, a C-HR elképesztően nagyot szól. A konzervatív stílusú modelljeiről ismert japán gyártó félretett mindent, amit eddig a formatervezéstől gondolt, és elhozta nekünk a jövő autóját.

Vagyunk egy páran, akik nem egyszerű használati tárgyként tekintünk szeretett négykerekű járgányunkra. Nem csak A-ból B-be szeretnénk eljutni autónkkal, élvezni szeretnénk az utat, a kanyarokat, a gyorsulást. Mosollyal arcunkon gondolunk a minket szolgáló útitársra. A Toyota nekünk álmodta meg legújabb crossoverjét, a C-HR-t.

Ha Robert Zemeckis ma forgatná kultikus Vissza a jövőbe című filmtrilógiáját, biztosra veszem, hogy C-HR volánja mögé ültetné Marty McFly-t. Legalább annyira újszerű és izgalmas a C-HR formaterve, mint amilyen a nyolcvanas években az „időutazó” DeLorean volt.

Az autó belső világa tovább fokozza az izgalmakat, de mindezt úgy teszi, hogy tíz perc vezetés után máris otthonosan érezzük magunkat a volán mögött. Minden kezelőszerv tökéletesen kézre esik. A beltér legapróbb részletei is minőségi anyagból készültek, s bár megszámlálhatatlan érdekességet rejt, harmonikus, tágas érzetet nyújt.

Nyolccolos, vezető felé forduló multimédiás egység, JBL hangtechnika, a legfinomabb kidolgozású Nappa bőr, fűthető kormány és ülések. Röviden, minden fellelhető extra körülöleli a sofőrt, akinek egyetlen dolga marad: az önfeledt örömautózás.

Kétféle motorral kapható a C-HR: az 1,2 literes benzinmotort turbó segíti, a Priusból érkező hibrid hajtásláncban pedig 1,8-as szívó benzinmotor kapott helyett. Az autó a hibrid erőforrás mellett a TNGA padlólemezét is a negyedik generációs Priustól örökölte. A modell neve a Compact-Hibrid-Revolution rövidítése, amit a forradalmi hibrid technológiára, s az autó kompakt méretére utal.

Csendes útitárs, de ha odalépünk, megmutatja erejét

A Toyota Hybrid technológiája a C-HR-ban is ámulatba ejti vezetőjét. Ötvenes tempóig szinte semmi sem hallatszik a villany- és benzinmotor tökéletes kooperációjából. A kiváló zajvédelemnek köszönhetően ilyenkor teljesen kizárható a külvilág.

Sport fokozatban aztán nagyot fordul a világ, s egy a kategóriáját meghazudtoló menetdinamikával rendelkező méregzsák kerül a kezeink közé. A 122 lőerős összteljesítmény a CVT fokozatmentes automataváltóval a soha el nem múló lendületet érzését adja.

Ha szeretne kitűnni a tömegből, nem is találhatna jobb autót. A Toyota világhírű megbízhatósága végre igazán izgalmas külsőt kapott, s már hatmillió forinttól az öné lehet!

Ha felkeltette érdeklődését a Toyota új modellje, várjuk nyílt hétvégénken, január 21-22-én a veszprémi Toyota márkakereskedésben, ahol Ön is megtapasztalhatja az újdonságokat, kipróbálhatja modelljeinket, legyen szó az 1.2 Turbo benzinesről vagy akár az új, 4. generációs Hybrid változatról! (x)

vehir.hu
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.