Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Erősítette a közösségi biztonságkezelést a városi rendőrség tavaly

2017. február 27. 13:26
Csökkent a bűncselekmények száma, a halálos baleseteké viszont nőtt. A Veszprémi Rendőrkapitányság sajtótájékoztató keretében számolt be a 2016-os évről.

- Sok célt fogalmaztunk meg magunknak az év elején, köztük olyanokat is, amik a „polgárbarát rendőr” képét voltak hivatottak erősíteni. Mindenekelőtt erősíteni kívántuk az összefogást és a szervezettséget a közbiztonsággal kapcsolatos közös tevékenység terén - mondta dr. Ipsits Csaba rendőrkapitány a rendőrség épületében hétfő délelőtt.

A rendőrkapitány elmondta: az elmúlt év során nagy hangsúlyt fektetettek a polgárőr egyesületekkel és a közterület felügyelettel való hatékony együttműködésre, amelynek hatására statisztikailag is bebizonyosodott, hogy csökkent a bűncselekmények száma, a fő visszaesést a betöréses lopások és a szórakozóhelyek környéki garázdaságok mennyisége mutatta.

Az éves baleseti statisztikai adatok alapján megállapítható, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság területén az ismertté vált személyi sérüléses balesetek száma csökkent, a legfertőzöttebb útvonalakban változást nem tapasztaltunk - mondta a rendőrkapitány, aki hozzátette, a súlyos sérülések száma csökkent, a halálos kimenetelű balesetek száma viszont növekedett. Tavaly 176 fő könnyen, 55 ember súlyosan sérült meg, és 8 ember halt meg közlekedési balesetben.

dr. ipsits csabadr. ipsits csaba

Dr. Ipsits Csaba elmondta, kapitányságuk mindig is büszke volt bűnmegelőzési tevékenységére. Az iskolakezdési szezon idején balesetvédelmi oktatást szerveztek egy kiválasztott általános iskolában, valamint folytatták a „JÁRásŐR” szolgálatot, amely olyan lakossági kapcsolattartáson alapuló szolgáltatás, melynek célja kifejezetten az állampolgárok biztonságérzetének növelése, áldozatvédelmi, bűnmegelőzési tanácsok, kiadványok közvetítése.

A rendőrség „Idegen jött? Segítünk!” nevű programja során az idősebb korosztály áldozattá válásának elkerülését célozták meg.

A bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Jogú Város területén működő polgárőr egyesületek is csatlakoztak a többek között a Belügyminisztérium által is támogatott Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programhoz, ami annyira sikeresnek bizonyult, hogy november 26-án a dunántúli szakmai konferenciát Veszprém rendezhette meg. Szakmai elismerésként a kapitányságvezető Polgárőr Érdemkeresztet is kapott.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.