Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több mint 2 milliárd forintot költ fejlesztésre és karbantartásra az E.ON a megyében idén

2017. március 28. 17:37
A Veszprémi Üzem területén 2017-ben több mint 252 különböző volumenű fejlesztés várható; villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató. A fejlesztési munkálatok március végén kezdődnek.

A vállalatcsoport Veszprém megyében 6251 km hosszú áram-, és 3170 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene.

A fejlesztések a földgáz gerincvezetékek cseréjét, közvilágítást érintő beruházásokat, valamint karbantartási munkákat érintenek.

A megye teljes területén az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére több mint 2,1 milliárd forintot fordít a társaság az évben - hangzott el az E.ON csütörtöki sajtótájékoztatóján Veszprémben.

„Mindig öröm számunkra, amikor újabb fejlesztések kezdődnek Veszprémben. De nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, amikor elindul egy beruházás a városban. Annak érdekében, hogy ezek a beruházások a legkisebb fennakadást okozzák a város életében, a Polgármesteri Hivatal és az E.ON munkatársai összehangoltan, a szükséges munkálatok gyors lebonyolításával végzik el a beruházást, hogy a veszprémiek csak az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg.” – mondta el Brányi Mária, Veszprém MJV alpolgármestere.

Brányi Mária a kedd délutáni sajtótájékoztatón az E.ON veszprémi székházábanBrányi Mária a kedd délutáni sajtótájékoztatón az E.ON veszprémi székházában

Az első gázhálózati beruházások áprilisban indulnak. Többek között a Munkácsy utcában és a Halle utcában a leágazó vezetékek II. ütemben történő cseréje valósul meg; a Cholnoky utcában, a Jutasi utca – Kopácsy utca kereszteződésénél, valamint a Csaplár utcában a Vár Áruház mögött és az Erzsébet ligetben elzáró-szerelvények cseréjére kerül sor. Ezen munkák mellett Balatonfüreden kiemelt figyelmet fordít a társaság a 2017-es Vizes VB miatt szükséges vezetékkiváltásra (gázvezeték áthelyezése), ami a Zákonyi utcát érinti.

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Veszprémben a Victor Hugó utcában és Hóvirág utcában a meglévő közvilágítási kábelhálózat cseréje valósul meg. A megyében pedig nyolc településen - Borsosgyőr, Tapolcafő, Kéttornyúlak, Marcalgergelyi, Takácsi, Németbánya, Somlószőlős, Vigántpetend - az Önkormányzatokkal közös beruházás keretében végzik a korszerűtlen lámpatestek cseréjét.

Az E.ON-t hagyományosan energetikai cégként ismerik, mi azonban ennél sokkal komplexebben gondolkozunk magunkról, a feladatainkról. Az energia mindenkinek mást jelent, legyen szó akár lakossági, akár vállalati fogyasztókról: jelenthet kényelmet, termelőerőt, biztonságot, jó közérzetet, alkotói szabadságot. Mi ezekre az igényekre szeretnénk komplex energetikai megoldásokat kínálni ügyfeleinknek.” – hangsúlyozta Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., és az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója.

csulok ferenc szerint Az E.ON élenjáró kíván lenni az új, modern energiavilágbancsulok ferenc szerint Az E.ON élenjáró kíván lenni az új, modern energiavilágban

A vállalat arra törekszik, hogy korszerű, fenntartható termékeivel, egy széles termékpalettával – a zöld energiától kezdve az elektromos autózáson, a digitalizáción át az okos otthonokig - egy kényelmesebb, kisebb környezeti terhelésű életmódot, valamint magasabb energiahatékonyságú, ügyfélélményt jelentő szolgáltatásokat kínáljon partnereinek- mondta.

Beruházások Veszprém megyében

Az áramhálózatot érintően Aszófő és Balatonfüred között új középfeszültségű földkábel hálózat kiépítésének előkészítése történik, mely több mint 100 millió forint értékű beruházás. Pápán a városi kisfeszültségű hálózat alkalmassá tétel végezzük gyengeáramú KTV hálózat fogadására 80 millió forint értékben. Balatonfüred az ún. Arácsi transzformátor állomás szabványosítása valósul meg 16 millió forint értékben, illetve Veszprém-Kádárta murva bánya villamos energia ellátása 23 millió forint, Veszprém Csererdő ipari park villamosenergia ellátásának bővítése munkálatok tervezése 14 millió forint értékben.

Ezen munkák mellett az E.ON kiemelt figyelmet fordít a 2017-es Vizes VB-re középfeszültségű légvezetéki hálózatok fémmentes optikai rendszer fogadására alkalmassá tételére, mely munka 98 millió forint értékben valósul meg, illetve egyéb kiszolgáló létesítmények villamos energia ellátását végezzük 15 millió forint értékben.

Gázhálózati oldalról új fogyasztói gázigények kielégítése miatt Veszprémben, Pápán, Ajkán, Balatonfűzfőn és Nemesvámoson történnek kiemelt beruházások, ezek összértéke meghaladja a 70 millió forintot. E mellett Veszprém megye területén a hálózat rekonstrukciós munkálatok keretében elzáró szerelvény cserékre kerül sor 44 millió forint értékben, vezeték rekonstrukciók 47millió forint összegben, valamint nyomásszabályozó állomások felújítására és cseréjére 28 millió forint értékben.

Címlapfotó: politico.eu

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.