Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bienerth Gusztáv: a legkorszerűbbek közé tartozhat az új veszprémi uszoda

2017. május 12. 4:30
Az új veszprémi uszoda építése 2018-ban kezdődhet el. Ha elkészül, itt rendezik meg az országos bajnokságot is. A jelenlegi uszoda és a Báthory iskola medencéjét felújítják-hangzott el az úszószövetség elnökének csütörtöki látogatásán.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke országjárásának csütörtöki állomásán egyeztetett Porga Gyula polgármesterrel és Ötvös Tamással, a Veszprémi Úszó Klub elnökével. Az aktuális körülmények felmérése után sajtótájékoztatót tartottak.

Természetesen szóba került a jövőben építendő új városi uszoda, mellyel kapcsolatban Bienerth elmondta: megvan a szándék, a forrás, az akarat és az a szakmai bázis, amire építeni lehet. A Magyar Úszó Szövetség mindent tudást és támogatást megad a tervezés, a kivitelezés és a jövőbeni működtetés során is.

Az úszószövetség elnökének országjáró körútjának csütörtöki állomása Veszprém voltAz úszószövetség elnökének országjáró körútjának csütörtöki állomása Veszprém volt

„Mindannyiunk közös érdeke, hogy valóban minden gyerek tanuljon meg úszni, minden gyerek legyen a mozgás iránt nyitott, legyen egészséges, és sajátítsa el ezt az alapsportágat, melynek jövőbeni reménységei esetleg már itt készülnek”- mondta, majd a megtekintett tervekről szólva kiemelte, hogy a világ legkorszerűbb úszókoncepciója szerint épül meg az új létesítmény, mellyel 40-50 évre előre terveznek. Megnyugtatónak nevezte, hogy minden olyan szempontot tartalmaz a terv, ami az úszás és a vízilabdasport igényeit kielégíti. Úgy fogalmazott, hogy megnyugodva távozik Veszprémből, hisz jó kezekben van a koncepció.

Porga Gyula az új uszodáról szólva elmondta: a kész tervek már a kormány előtt vannak, rövidesen megszülethet a döntést, amely után elkezdődhet a konkrét kivitelezés. A polgármester 2018 év elejére tette az első kapavágások lehetséges időpontját. Hozzátette: az úszószövetséggel megállapodtak abban, hogy az új létesítmény megépítése mellett napirenden tartják a Március 15. utcai uszoda és a Báthory iskola tanmedencéjének felújítását is. „Az új beruházás nem fogja kiváltani a meglévő vízfelületeket”- nyomatékosította, majd a részletekről szólva hangsúlyozta, hogy az új létesítményben egy 50 méteres, 10 pályás,- és egy 33 méteres medence, valamint egy tanmedence épül majd.

Porga Gyula, Ötvös Tamás és Bierneth GusztávPorga Gyula, Ötvös Tamás és Bierneth Gusztáv

Ötvös Tamás, a Veszprémi Úszó Klub elnöke reményét fejezte ki, hogy sportolóik minél hamarabb az új uszodában készülhetnek. Céljai közt szerepel, hogy Veszprémben egy olyan úszóbázis jöjjön létre, ahol a korosztályok fejlesztése mellett kibővített profillal tudnak majd működni, és olyan úszókat neveljenek ki, akik hosszútávon Magyarország hírnevét öregbíthetik.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.