Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

A hely, amely mellett vétek elmenni

2017. május 19. 11:30
Ki tudja, hányszor autóztam már el a zirci Bagolyvár fogadó mellett, míg legutóbb betértem egy ebédre, hogy aztán egyik ámulatból a másikba essek. Házias ízek varázslatos környezetben, s mindez egy kőhajításnyira a főúttól.

A zirci Bagolyvár Fogadó, Étterem és Kemping kellemes meglepetések tárháza. Kezdjük a legszembeötlőbbel: az öt éve újjászületett háromszáz éves barokk műemlék a 82-es számú főút mellett szinte észrevétlenül bújik meg. A szolid cégér azonban sokkal többet takar, mint azt gondolhatnánk.

Az étterem küszöbét átlépve nem túlzás azt állítani, hogy háromszáz év meghitt nyugalma zuhan a nyakunkba. De nem mázsás teherként, sokkal inkább simogató takaróként öleli körül az embert a helyiség sajátos miliője, megérintő történelme. Házi készítésű szörpök és lekvárok közül válogathatunk. Lobogó tűz pattog a kemencében. A pénztárca barát étlap letisztult, a régi idők konyháját idézi. Az ételek hosszú órák alatt, a külön erre a célra épített kemencében konfitálódnak, s így nyerik el tökéletes ízüket.

Az étterem teraszára kilépve egyszerűen leesik az állam. A zajos utcafrontról nézve semmi sem árulkodik arról, hogy két ajtóval beljebb csak a madárcsicsergés marad meg az utcafront zajából. A Bagolyvár komplexum belső udvara is magáért beszél, amely a tavaszi virágzáskor a legszebb. Itt található az étterem saját füveskertje is, ahol a házi készítésű szörpök és lekvárok alapanyagai mellett az ételekhez használt fűszernövények is fellelhetők.

A Bagolyvár Fogadónál ideálisabb esküvőhelyszínt nehéz elképzelni a régióban. A fedett szín alatt százötven embert is kényelmesen el tudnak helyezni – árulta el Bertalan Éva üzletvezető, aki büszkén vezetett körbe a létesítményben. Az étterem emeletén több száz négyzetméteres galériát találhatunk, ahol ingyenes időszakos kiállításokkal várják a kultúra kedvelőit.

Több mint száz sátorhelyet kínál a Bagolyvár Kemping szekciója, amely minden igényt kielégítő fürdőházzal gazdagodott nemrégiben. Az osztálykirándulások tökéletes célpontjai a komplexum hátsó felében található jurták, melyekben háromszor nyolcas csoportok mellett két tizenkét fős helyiségben lehet elhelyezni a vendégeket – mesélte az üzletvezető asszony, akinek minden szavából lesüt, saját gyermekként tekint az általa irányított komplexumra.

A Bagolyvár Étterem és Fogadó szállásajánlatai elérhetőek a népszerű szállásfoglaló oldalakon – booking.com, szallas.hu, airbnb.hu – valamint, a bagolyvarfogado.hu internetes portálon. Átutazóban vagy célállomásként, egy ebédre vagy egy nyugodt hosszúhétvégére, kihagyhatatlan ajánlatokkal várja a Bagolyvár Fogadó Zircen, a 82-es számú főút bakonybéli kereszteződése mellett.

vehir.hu
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.