Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közgyűlés – Segítenek beilleszkedni a pályakezdőknek

2018. március 28. 13:45
Újra élet költözik a Völgyhíd téri volt zeneiskolai épületbe, új intézményvezetőket neveztek ki, mentorprogram indul pályakezdő szakmunkásoknak. Összefoglaló a képviselő-testület márciusi üléséről.

Módosították Az Önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás és vagyonhasznosítás szabályairól szóló rendeletet. A módosítás a magáncsőd eljárásra vonatkozik: amennyiben egy magáncsőd eljárást kezdeményező családnak az önkormányzattal szemben tartozása van, annak elengedését, vagy a fizetési feltételek megkönnyítését részben a polgármester, részben a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság hatáskörébe utalta a Közgyűlés.

Intézményvezetőket is kineveztek: a Bóbita óvodát május elsejétől Sándor Edit vezeti, ő a nyugdíjba vonuló Hegyiné Horváth Évát váltja az intézmény élén. A Göllesz Viktor Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye élén újabb öt évvel hosszabbították meg Krámli Ida kinevezését.

Az önkormányzat mentorprogramot indít a szakmunkás végzettséggel először elhelyezkedő pályakezdő fiataloknak. A város, három gazdasági társaság (Jost, Bakonykarszt, Pannontej) és a Veszprémi Szakképzési Centrum együttműködésében kidolgozott program keretében a hiányszakmákban (úgy mint CNC gépkezelő/gépi forgácsoló, lakatos, hegesztő, szerelő, gépgyártástechnológiai technikus, CAD/CAM informatikus, ipari gépész, gyártósori gépbeállító, gépkezelő, pék, cukrász, szakács, édesipari termékgyártó, élelmiszeripari technikus, villanyszerelő, víz- és csőhálózat szerelő, sajtkészítő) elhelyezkedő fiataloknak egy éven át ösztöndíjat fizetnek, valamint mentorok foglalkoznak velük, hogy minél sikeresebbek legyenek és megtalálják a számításaikat a szakmájukban.

Felújítják a Dohnányi Zeneiskola egykori, Völgyhíd téri épületét. Az évek óta üresen álló ingatlant a felújítást követően ideiglenesen a Közigazgatási Bíróság bérli majd. Az újonnan felálló bírói hivatal hosszabb távon a várban, az egykori piarista gimnázium szintén felújítandó épületében működik majd, az ottani munkálatok idejére költözik a volt zeneiskolába.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.