Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
20°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
20°C

„Uram, Királyom! Végy magadhoz!”

2019. augusztus 9. 4:30
Megáldották a Bódi Mária Magdolnáról, a huszonnégy évesen vértanúságot szenvedő munkáslányról készült szobrot.

Csütörtök délutánra egy nem mindennapi eseményre gyűltek össze az Érseki Palotában. A lépcsőfordulóban várakozó tömeg azért jött, hogy szemtanúja lehessen annak, hogy Bódi Mária Magdolna szobrát megáldják. Dr. Márfi Gyula érsek, elsőként magát a művészt köszöntötte, aki ajándékba készítette a szobrot az érsekségnek.

Turi Török Tibor szobrász elmondta, mindig öröm számára, ha olyas valakit formálhat meg, aki ráadásul még pozitív, szerethető, sőt, tiszteletre méltó személyiség.

Bódi Mária Magdolna családja nem volt erősen vallásos, ő mégis átadta magát a kereszténységnek, apácának készült. Gyári munkásként dolgozott, szülei uradalmi cselédek voltak, így nehéz körülmények között nevelkedett. 1945. március 23-án egy szovjet katona támadása elől menekülve érte utol a halál. Utolsó szavai a következők voltak: „Uram, királyom! Végy magadhoz!”.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a köztévében. ma 12:07 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. ma 14:22 A harctéri életmentést gyakorolták A harctéri életmentést gyakorolták A NATO tagállamok és partnerországaik közül harminchárom nemzet mintegy 1600 fővel vett részt a gördülékeny többnemzeti katona-egészségügyi feladatvégrehajtás, illetve az egészségügyi területen való interoperabilitás érdekében rendezett Vigorous Warrior gyakorlaton Bakonykútiban. tegnap 14:45 A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. tegnap 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.